Valikko Sulje

Vappukakku

Vielä ehdit leipoa vapuksi kakun. <3

Tässä juustokakussa maistuu mansikka, vadelma ja vanilja. Ihana kauralastuista tehty pohja antaa kinuskista makua ja koristeena söpöt minidonitsit kruunaavat herkun.

Täyte kaadetaan vuokaan vuorotellen ja kakusta syntyy hauskan täplikäs.

Vappukakku (8-10 hlö)

Pohja:
150g kauralastuja
60g voita
0,5-1dl vadelmamarmeladia
Mansikka-vadelmatäyte:
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
o,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
150g suomalaisia pakastemarjoja (mansikka ja vadelma)
4 liivatetta
tilkka vettä
Vaniljatäyte:
2dl vispikermaa
100g tuorejuustoa
1,5dl vaniljakastiketta*
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä
Koristeluun:
Vispikermaa
Mansikoita
Pakastekuivattua vadelmaa
Minidonitseja

Vuoraa 18cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.

Murskaa kauralastut ja sulata voi. Yhdistä voisula kauralastumurun sekaan. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita pohja jähmettymään kylmään.

Notkista marmeladi ja levitä keksipohjan päälle tasaisesti. Jätä kuitenkin tyhjää tilaa reunoista n. 0,5cm, ettei marmeladi lähde valumaan kakun reunoille.

Vatkaa molempien täytteiden vispikermat (4dl) samassa kulhossa, jonka jälkeen jaa kermavaahto kahteen osaan. Laita molempien täytteiden liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.

Mansikka-cvadelmatäyte:
Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan sokerit. Soseuta marjat ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Maista täytettä, mikäli kaipaat enemmän sokeria, lisää sitä tässä vaiheessa. Lämmitä tilkka vettä ja liota sinne pehmenneet liivatteet (4 liivatetta). Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Ota puolet kermavaahdosta ja nostele se tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijaa apuna käyttäen. Jätä sivuun odottamaan.

Vaniljatäyte:
Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon vaniljakastike* (voit tehdä vaniljakastikkeen itse tai hyvällä omalla tunnolla käyttää valmista). Lisää joukkoon vielä sokerit ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä tilkka vettä ja liota sinne pehmenneet liivatteet (4 liivatetta). Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Ota loput kermavaahdosta ja nostele se tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijaa apuna käyttäen.

Kaada molempia täytteitä vuorotellen vuokaan ja sekoittele välillä lusikalla, niin saat hauskoja kuvioita kakun sekaan. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin saat ilmakuplat pois. Nosta kakku hyytymään kylmään yön yli (vähintään 6 tuntia).

Koristele kakku kermavaahdolla, mansikoilla, pakastekuivatuilla vadelmilla ja minidonitseilla. Ohjeen donitseihin löydät täältä, tai gluteenittomiin donitseihin täältä. Minidonitsien paistoaika on lyhyempi kuin isojen, n. 4-5 minuuttia.

Hauskaa vappua!

Rakkaudella, Amanda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *