Valikko Sulje

Samettinen suklaa-pistaasipiiras

Mielessäni on ollut jo pitkään yhdistää ihanat suolaiset pistaasipähkinät suklaan kanssa. Siitä ajatuksesta syntyi tämä silkkisen pehmeä ja samettinen suklaa-pistaasipiiras. Tämän valmistaminen on nopeaa ja helppoa, tämä voisi olla oiva herkku vaikka sunnuntaiksi elämäsi naiselle. <3

Samettinen suklaa-pistaasipiiras

Pohja:
300g digestive -keksejä
45g kuorittuja pistaaseja
125g voita

Vaniljakastike:
1,5dl maitoa
1,5dl kuohukermaa
4 keltuaista
1dl sokeria
vajaa 1tl vaniljatahnaa tai 1/2 vaniljatangon siemenet
2rkl maizenaa

100g tummaa suklaata
2dl kuohu- tai vispikermaa

Koristeluun:
Pistaasipähkinöitä
Kuohu- tai vispikermaa
Syötäviä kukkia/marjoja

Murskaa keksit ja pistaasit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se hyvin keksi-pistaasi -seokseen. Painele seos 26cm irtopohjapiirakkavuoan pohjalle (tavallinenkin käy) ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Keitä vaniljakastike lisäämällä kaikki ainekset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna seosta liedellä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos on paksua kastiketta. Laita vaniljakastike jäähtymään. Voit nopeuttaa jäähtymistä sekoittaen seosta välillä.

Sulata tummasuklaa mikrossa aina 30 sekunttia kerrallaan tai vesihauteessa liedellä. Sekoita sula suklaa jäähtyneeseen vaniljakastikkeeseen.

Vaahdota 2dl kermaa ja kääntele kerma vaniljakastikkeen joukkoon tasaiseksi. Levitä seos kovettuneen piirakkapohjan päälle tasaisesti ja anna jähmettyä kylmässä n. 2-4 tuntia.

Koristele suklaa-pistaasipiiras rouhituilla pistaasipähkinöillä ja vatkaa vielä vähän kermaa herkun kaveriksi.

Kuulen mielelläni mikäli testaat reseptejäni, jätä kommentti ja käytä instagramissa #amandaleipoo.

Mukavaa viikon jatkoa!

Rakkaudella, Amanda

 

 

3 Comments

  1. Elisa

    Kiinnostaa tämä vegaanisena, muut osaan korvata, mutta miten keltuaiset? Voiko ne vaan jättää pois?

  2. Amanda

    Moi Elisa, Kiitos viestistä! 🙂 Uskon, että onnistuu hyvin myös vegaanisena. Jättää vaniljakastikkeen keltuaiset pois ja lisää hieman maizenaa enemmän seokseen. Tekisin vaniljakastikkeen kanssa niin, että mittaisin muut aineet kattilaan ja kuumentaisin. Lisäisin maizenan pieneen määrään kylmää vettä ja sekoittaisin kuumaan seokseen ohuena nauhana. Näin on sitten helppo vielä lisätä hieman maizenaa, että saat halutun paksuuden kastikkeeseen. Suklaata voi toki myös hieman lisätä, että varmasti sitten hyytyy kylmässä. Toivottavasti näistä oli apua. Kiva jos jaksat tulla kertomaan miten vegaaninen versio onnistui. 🙂 t.Amanda

  3. Paluuviite:Vappukakku | Amanda Leipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *