Nämä ihanat donitsit ovat gluteenittomia ja niissä on pilkahdus kevättä sitruunan muodossa. Makea valkosuklaakuorrute kruunaa herkun. Nämä valmistuvat uunissa donitsipellillä, joten ei tarvitse käsitellä kuumaa rasvaa. Helppoa, eikös..
Näillä donitseilla voisi ilahduttaa vaikka ystävän, oman rakkaan tai vain herkutella itsekseen. <3
Gluteenittomat donitsit (12 kpl)
Taikina:
1,5dl kermaviiliä
0,5dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1,25dl sokeria
1 luomusitruunan kuoriraaste
3dl gluteenittomia vaaleita jauhoja (esim. Sunnuntai)
vajaa 1tl psylliumia
1,5tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
50g voita voiteluun
Sekoita keskenään kermaviili, öljy, kananmuna, sokeri ja sitruunan kuoriraaste. Jätä sivuun odottamaan.
Tämän jälkeen sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää vähän kerrallaan nuolijalla sekoittaen kermaviiliseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele donitsivuoka vuokasprayllä tai öljyllä/voilla ja laita taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaa jokaiseen koloon puoleen väliin saakka.
Paista donitseja uunissa kiertoilmalla 180 asteessa keskitasolla n. 6-7 minuuttia. Tarkkaile paistoa, sillä liikaa paistettu donitsi muuttuu kovaksi korpuksi. Kokeiltaessa donitsi on painettaessa pehmeä, mutta kuitenkin kiinteä.
Kumoa donitsit jäähdytysritilän päälle ja sulata 50g voita. Voitele donitsit kuumina sulalla voilla. Anna donitsien jäähtyä.
Kuorrute:
150g valkosuklaata
0,5dl kuohukermaa
(tippa valkoista elintarvikeväriä)
(tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä)
Koristerakeita
Pilko suklaa ja mittaa kerma mikron kestävään kulhoon. Lämmitä suklaa-kermaseosta aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes se on kokonaan sulanut. Värjää suklaaseos halutessasi elintarvikevärillä. Valkosuklaa itsessään on väriltään niin kellertävä, että vaaleanpunaisen värin saamiseksi on lisättävä myös valkoista väriainetta.
Dippaa jokainen donitsi vuorollaan valkosuklaakermaseokseen puoleen väliin saakka. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ylösalaisin, jonka jälkeen laske donitsi oikein päin. Odota hetki, jotta suklaa tasoittuu kauniisti donitsin pinnalle. Koristele donitsit sokerihelmillä/rakeilla. Tarkista, että ne ovat varmasti gluteenittomia, sillä yllättävän monissa koristehelmissä on ainesosana vehnää. Anna kuorrutteen kovettua huoneenlämmössä tai laita hetkeksi jääkaappiin.
Ihanaa kun aurinko on välillä jo pilkahdellut taivaalla. Vielä kun saataisiin hieman pakkasta ja lunta, niin olisi täydellistä. Sitä odotellessa.. 🙂
Rakkaudella, Amanda
Paluuviite:Vadelmadonitsit kinuskilla | Amanda Leipoo
Paluuviite:Vappukakku | Amanda Leipoo