Valikko Sulje

Vadelmadonitsit kinuskilla

Vappu on jo ensi viikolla ja olihan sitä pakko tehdä lisää donitseja tulevan juhlan kunniaksi. Tällä kertaa donitseihin valikoitui yksi omista lempi makupareistani, vadelma ja kinuski. <3

Vadelmarouhe antaa ihanan maun donitsitaikinalle ja makea kinuski kruunaa herkun.

Jos haluat tehdä donitsit gluteenittomina, niin ohjeen löydät täältä.

Vadelmadonitsit (12 kpl)

200g kermaviiliä
0,5dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1,25dl sokeria
0,5tl aitoa vaniljatahnaa tai 2tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5tl kardemummaa
2rkl pakastekuivattua vadelmarouhetta (esim. Dr. Oetker)
0,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa

50g voita voiteluun

Sekoita keskenään kermaviili, öljy, kanamuna sekä sokerit ja jätä sivuun odottamaan.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää kermaviiliseos pikku hiljaa sekoittaen niiden joukkoon. Laita taikina pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota taikina voideltuun donitsivuokaan. Täytä jokainen kolo n. puoleen väliin saakka.

Paista donitsit kiertoilmalla 180 asteessa n. 7-9 minuuttia, kunnes donitsit ovat juuri ja juuri kypsiä. Donitseja ei kannata paistaa liikaa, silloin niistä tulee kuivia. Kokeiltaessa donitsi on painettaessa pehmeä, mutta kuitenkin kiinteä.

Kippaa donitsit pois vuoasta heti paiston jälkeen esimerkiksi jäähdytysritilälle. Sulata 50g voita ja voitele kuumat donitsit voisulalla, jonka jälkeen jätä ne jäähtymään.

Kinuskikuorrute

2,5dl kuohukermaa
2,5dl fariinisokeria
pieni nokare voita

Mittaa kattilaan kerma, sekä fariinisokeri. Keitä aluksi sekoitellen kunnes kinuski alkaa kiehua. Sekoittele kinuskia aina välillä keittämisen aikana. Valmis kinuski on paksua ja vesilasiin pudotettaessa kinuski pysyy tippana, eikä liukene kylmän veden sekaan. Kinuskin keittämiseen menee aikaa n. 10-15 minuuttia.

Kun kinuski on valmista, anna sen jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi. Tämän jälkeen dippaa donitsit kinuskissa, tai vaihtoehtoisesti voit valuttaa kinuskin donitsien päälle lusikkaa apuna käyttäen. Koristele kuorrutetut donitsit pakastekuivatulla vadelmarouheella ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Herkku on valmis syötäväksi. Nam!

Ihanaa kun aurinko paistaa ja lämpölukematkin ovat olleet täällä Turun seudulla jo lähes kuin kesällä. Makeaa vapun odotusta!

Rakkaudella, Amanda

 

1 Comments

  1. Paluuviite:Vappukakku | Amanda Leipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *