Rakastan pätkiksiä! Olen aina rakastanut…
Nämä ihanat pätkispalat sai alkunsa siitä, kun pöydällä oli lojunut jo tovin pätkisbites -pussi. En ymmärrä miten se on mahdollista, mutta näin kuitenkin oli. 😀
Näissä pätkispaloissa yhdistyy sulavasti mehevä suklaakakku ja paistettu pätkisjuustokakku toisiinsa, joka tuo ihanan tahmaisen lisän tavalliseen suklaakakkuun.
Kokeile ja ihastu. <3
Pätkispalat
50g tummaa suklaata
90g voita
0,75dl rypsiöljyä
0,75dl kahvia
0,75dl vettä
1dl smetanaa
3 kananmunaa
1,5dl fariinisokeria
0,75dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3,75dl vehnäjauhoja
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
Mittaa mikron kestävään kulhoon tumma suklaa, sekä voi. Sulata aina 30 sekunttia kerrallaan, kunnes ne ovat kokonaan sulaneet.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään öljy, kahvi, vesi, smetana, kananmunat sekä sokerit. Lisää seokseen sulanut suklaa-voi -seos ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita ne nopeasti tasaiseksi taikinaksi nestemäisten aineiden sekaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (n. 20 x 35 cm) uunivuokaan.
140g pätkistä
0,5dl kuohukermaa
250g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Mittaa mikron kestävään kulhoon pätkis, sekä kuohukerma. Sulata suklaa aina 30 sekunttia kerrallaan kunnes se on kokonaan sulanut kerman joukkoon.
Notkista tuorejuusto, lisää sokerit ja kananmuna joukkoon. Lisää lopuksi tuorejuustoseoksen joukkoon sulatettu pätkis ja sekoita tasaiseksi.
Kaada tuorejuusto-pätkis -seos suklaakakkutaikinan päälle vuokaan ja sekoittele lusikalla rennosti niin, että taikinat sekoittuvat jonkin verran keskenään.
Paista kiertoilmalla 165 asteessa n. 25-35 minuuttia. Kokeile puutikulla, että taikina on kypsää. Nosta kakku pian paiston jälkeen jäähtymään pois vuoasta leivinliinan alle.
Kakku saa jäädä meheväksi, joten sitä ei kannata paistaa liikaa. Kakun pinta repeilee uunissa, mutta tämä ei ainakaan minua haitannut.
Haluan mielelläni nähdä, jos testaatte reseptejäni. Käytä instagramissa #amandaleipoo, niin voin nähdä herkkusi ja jakaa niitä tarinoissani. <3
Rakkaudella, Amanda