Valikko Sulje

Pizzadonitsit ja -popsit

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles 

Vappu lähestyy kovaa vauhtia ja mielessä pyörii erilaiset vappuherkut. Ensimmäisenä mieleen tuleekin donitsit ja munkit, jotka kuuluvat vahvasti minun vappuuni. Donitsiseinät ovat nyt trendikkäitä ja niissä roikkuu tarjolla yleensä makeita donitseja. Tästä tuli mieleeni, että suolaiset donitsit olisivat myös ihanan herkullisia ja super hauskoja.

Tällä Danerolles Mini Pizza taikinalla loihdit ihanat pizzadonitsit nopeasti ja helposti. Näihin rakastuu taatusti koko perhe. Yhdessä purkissa on sisällä kahdeksan taikinakiekkoa.

Ja ettei hävikkiä syntyisi, yli jääneestä taikinasta pyöräytät helposti pizzapopsit, jotka ovat hauska lisä kattaukseen. Popsit upposivat meidän perheen pienimpien suuhun alta aikayksikön.

Vappu on vappu, vaikka nyt maailma onkin poikkeuksellisessa tilanteessa. Voit juhlia kotona yksin tai perheen kesken ja pizzadonitsit tuovat vappuun herkullisen säväyksen.

Pizzadonitsit ja -popsit (16 kpl)

2purkkia Danerolles Mini Pizza taikinaa
2dl Pizzakastiketta
50g Pepperonia
50g Aurinkokuivattua tomaattia
100g Fetaa
Kourallinen Babypinaattia
1tl rouhittua mustapippuria
2dl Emmental -juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmölle.

Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit ja aseta taikinakiekot leivinpaperin päälle. Paina kämmenellä jokainen taikinakiekko ohuemmaksi ja leikkaa keskeltä pieni pyöreä ympyrä pois. Voit käyttää apuna esimerkiksi pientä pyöreää muottia. Jätä keskeltä jäävät taikinaympyrät sivuun odottamaan.

Aseta jokainen taikinarinkula voideltuun donitsivuokaan. Donitsivuokia löydät ainakin isommista marketeista.

Leikkaa pepperonit, aurinkokuivatut tomaatit ja babypinaatti pienemmiksi sekä murusta feta.

Levitä jokaisen donitsin päälle pizzakastiketta. Lisää kastikkeen jälkeen pepperonit, babypinaatti, aurinkokuivatut tomaatit sekä feta. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja lopuksi ripottele vielä juustoraastetta.

Ota pienet taikinaympyrät ja kasta ne kokonaan pizzakastikkeeseen, jonka jälkeen pyöritä ne vielä juustoraasteessa. Aseta pizzapopsit pellille leivinpaperin päälle.

Paista pizzadonitsit ja -popsit uunissa n.12 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.

Anna donitsien jäähtyä vuoassa hetken, jonka jälkeen ne on helppo irroittaa ja asettaa tarjolle esimerkiksi donitsiseinään. Anna myös pizzapopsien jäähtyä hetken, jonka jälkeen laita jokaiseen sisälle tikku ja aseta ne esimeriksi korkeaan lasiin tarjolle.

Nyt kaikki pizzadonitseja ja -popseja tekemään. Oon itse näistä ihan innoissani!

ps. Jos kokeilet reseptejäni niin tägää instagramissa #amandaleipoo, niin nään minkälaisia herkkuja olet loihtinut ja voin jakaa niitä tarinoissani. <3

Rakkaudella, Amanda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *