Valikko Sulje

Täydellinen focaccia

Kuva: Kuvaus Metso
Kuva: Kuvaus Metso
Kuva: Kuvaus Metso

Joulun juustotarjottimen kanssa ehdoton ykkönen on itse tehty ihana focaccia. <3

Tämä focaccia tehdään hitaalla kylmäkohotuksella jääkaapissa, jolloin hiivaa tarvitsee laittaa taikinaan vain 1/3 osaa normaalista. Koostumuksesta tulee pehmoinen, mausta mehevän herkullinen ja vatsa ei tule kipeäksi hiivasta. Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin illalla ja aamulla muotoilla leivän ja antaa kohota huoneenlämmössä.

Täydellinen focaccia (pellillinen tai 2 isoa pyöreää leipää)

5dl vettä
10,5 – 11dl vehnäjauhoja
1rkl kuivahiivaa
2tl suolaa
2rkl oliiviöljyä

Lisäksi:
oliiviöljyä
kuivattua timjamia
sormisuolaa
(oliiveja/aurinkokuivattuja tomaatteja)

Taikinan tekeminen:

  1. Sekoita keskenään 5dl jauhoja ja kuivahiiva.
  2. Mittaa toiseen kulhoon kylmä vesi ja sekoita jauho-hiivaseos vispilällä veden joukkoon.
  3. Ala alustamaan taikinaa ja lisää joukkoon suola. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja, kunnes se juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista.
  4. Vaivaa taikinaan hyvä sitko, koneella siihen menee n. 10 minuuttia, käsin vielä pidempään.
  5. Peitä kulho kelmulla tiiviisti ja nosta jääkaappiin kohoamaan yön yli.

Taikinan muotoilu ja paisto:

  1. Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä.
  2. Nosta kohonnut taikina huoneenlämpöön ja kumoa se leivinpaperille.
  3. Painele taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperille joko kahdeksi pyöreäksi tai yhdeksi isoksi leiväksi.
  4. Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa n. 60 minuuttia.
  5. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 175 asteeseen tai tasalämmölle 200 asteeseen.
  6. Painele kohonneeseen leipään varovasti sormilla reikiä ja lorauta päälle runsaasti oliiviöljyä.
  7. Mausta timjamilla ja sormisuolalla. Voit myös halutessasi lisätä päälle esimerkiksi oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
  8. Anna leivän kohota vielä hetki.
  9. Paista leipää uunissa n. 25-30 minuuttia, kunnes leipä on kauttaaltaan kullan ruskea (myös pohjasta).
  10. Anna jäähtyä hetki leivinliinan alla ja nauti. <3

Vinkki: Voit nopeuttaa leivän kohoamista aamulla esimerkiksi laittamalla pellin alle astian, jossa on lämmintä vettä.

Kuva: Kuvaus Metso
Kuva: Kuvaus Metso
Kuva: Kuvaus Metso

Muistathan käyttää instagramissa #amandaleipoo ja merkata minut @amandaleipoo, niin näen jos olet testannut reseptiäni. <3

Rakkaudella, Amanda

1 Comments

  1. Paluuviite:Herkutteluleipä | Amanda Leipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *