Kapallinen yhteistyö: Créme Bonjour Suomi ja Flora Suomi
Joulupöydän ihanimmat laatikot loihdit helposti Créme Bonjourin maustamattomalla tuorejuustolla, sekä Floran kuohu- ja ruokakermoilla. Juurekset saavat herkullisen twistin tuoreista yrteistä. Punajuuri saa kaverikseen timjamin, sekä bataatti rakuunan. Inkivääri antaa ihanaa lisävivahdetta melko mietoon bataattiin. Testaa ja nauti. <3
Punajuurilaatikko
1kg punajuurta
100g fetajuustoa
1/2 ruukku timjamia
5dl Flora Kuohu 26%
200g Créme Bonjourin maustamatonta tuorejuustoa
2rkl perunajauhoja
1rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1,5tl suolaa
0,25tl rouhittua mustapippuria
- Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä raasteeksi.
- Notkista tuorejuusto vispilällä ja lisää joukkoon kuohukerma, sekä perunajauhot.
- Lisää tuorejuusto-kerma -seokseen suola, mustapippuri ja hunaja.
- Voitele uunin kestävä vuoka kevyesti esimerkiksi Flora Culinessella.
- Kaada puolet punajuuriraasteesta vuokaan. Murenna päälle feta ja puolet hienonnettua timjamia.
- Kaada loput punajuuriraasteesta vuokaan ja lisää päälle vielä loput timjamit.
- Kaada kermaseos vuokaan punajuurien päälle.
- Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 1,5 tuntia, kunnes punajuuret ovat kunnolla kypsyneet. Voit laittaa paiston loppupuolella folion uunivuoan päälle, ettei punajuurten pinta pala.
- Nauti. <3
Bataattivuoka
1,5kg bataattia
1 kasvisliemikuutio
4tl raastettua inkivääriä
5dl Flora Ruoka 15%
200g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2tl suolaa
0,25tl rouhittua mutapippuria
½ ruukkua tuoretta rakuunaa
0,5dl korppujauhoja
- Laita vesi kiehumaan kattilaan bataattien keittämistä varten.
- Kuori ja pilko bataatit.
- Lisää bataattikuutiot, sekä kasvisliemikuutio kiehuvaa veteen. Anna kiehua, kunnes bataatit ovat kypsiä n. 20 minuuttia.
- Kun bataatit ovat kypsiä ja pehmeitä, kaada vesi pois. Soseuta bataatti sähkövatkaimella sileäksi.
- Kuori ja raasta inkivääri, lisää bataattien joukkoon.
- Lisää joukkoon mausteet, sekä Flora Ruoka ja Crème Bonjourin tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää vielä joukkoon kanamunat yksitellen hyvin samalla sekoittaen.
- Hienonna n. ½ ruukku tuoretta rakuunaa ja lisää lopuksi sekaan.
- Voitele uunin kestävä vuoka ohuesti esimerkiksi Flora Culinessella ja kaada laatikko vuokaan.
- Ripottele pintaan korppujauhoja.
- Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa n. 45-60 minuuttia.
- Nauti. <3
Jouluaattoon on enää 6 yötä. <3
#amandaleipoo
Rakkaudella, Amanda