Valikko Sulje

Joulupöydän maukkaimmat laatikot

Kapallinen yhteistyö: Créme Bonjour Suomi ja Flora Suomi

Joulupöydän ihanimmat laatikot loihdit helposti Créme Bonjourin maustamattomalla tuorejuustolla, sekä Floran kuohu- ja ruokakermoilla. Juurekset saavat herkullisen twistin tuoreista yrteistä. Punajuuri saa kaverikseen timjamin, sekä bataatti rakuunan. Inkivääri antaa ihanaa lisävivahdetta melko mietoon bataattiin. Testaa ja nauti. <3

Punajuurilaatikko

1kg punajuurta
100g fetajuustoa
1/2 ruukku timjamia
5dl Flora Kuohu 26%
200g Créme Bonjourin maustamatonta tuorejuustoa
2rkl perunajauhoja
1rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1,5tl suolaa
0,25tl rouhittua mustapippuria

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä raasteeksi.
  2. Notkista tuorejuusto vispilällä ja lisää joukkoon kuohukerma, sekä perunajauhot.
  3. Lisää tuorejuusto-kerma -seokseen suola, mustapippuri ja hunaja.
  4. Voitele uunin kestävä vuoka kevyesti esimerkiksi Flora Culinessella.
  5. Kaada puolet punajuuriraasteesta vuokaan. Murenna päälle feta ja puolet hienonnettua timjamia.
  6. Kaada loput punajuuriraasteesta vuokaan ja lisää päälle vielä loput timjamit.
  7. Kaada kermaseos vuokaan punajuurien päälle.
  8. Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 1,5 tuntia, kunnes punajuuret ovat kunnolla kypsyneet. Voit laittaa paiston loppupuolella folion uunivuoan päälle, ettei punajuurten pinta pala.
  9. Nauti. <3

Bataattivuoka

1,5kg bataattia
1 kasvisliemikuutio
4tl raastettua inkivääriä
5dl Flora Ruoka 15%
200g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2tl suolaa
0,25tl rouhittua mutapippuria
½ ruukkua tuoretta rakuunaa
0,5dl korppujauhoja

 

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan bataattien keittämistä varten.
  2. Kuori ja pilko bataatit.
  3. Lisää bataattikuutiot, sekä kasvisliemikuutio kiehuvaa veteen. Anna kiehua, kunnes bataatit ovat kypsiä n. 20 minuuttia.
  4. Kun bataatit ovat kypsiä ja pehmeitä, kaada vesi pois. Soseuta bataatti sähkövatkaimella sileäksi.
  5. Kuori ja raasta inkivääri, lisää bataattien joukkoon.
  6. Lisää joukkoon mausteet, sekä Flora Ruoka ja Crème Bonjourin tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi.
  7. Lisää vielä joukkoon kanamunat yksitellen hyvin samalla sekoittaen.
  8. Hienonna n. ½ ruukku tuoretta rakuunaa ja lisää lopuksi sekaan.
  9. Voitele uunin kestävä vuoka ohuesti esimerkiksi Flora Culinessella ja kaada laatikko vuokaan.
  10. Ripottele pintaan korppujauhoja.
  11. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa n. 45-60 minuuttia.
  12. Nauti. <3

Jouluaattoon on enää 6 yötä. <3

#amandaleipoo

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *