Passion on yksi lempihedelmistäni. Niin ihanan raikas ja hieman kirpsakka. Tämä passioncurd sopii hyvin esimerkiksi kakun täytteeksi vaikkapa sitruunan, valkosuklaan tai vaniljan kanssa. Se on myös herkullinen macarontäyte tai sellaisenaan esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa nautittuna. NAM!
Passioncurd (n. 2,5dl)
6 passionhedelmää
1 sitruuna
3 kananmunan keltuaista
50g voita
1,25dl sokeria
- Koverra kattilaan passionhedelmän sisukset.
- Purista joukkoon sitruunan mehu.
- Erottele kananmunat ja lisää keltuaiset kattilaan.
- Lisää kattilaan myös voi, sekä sokeri ja sekoita seos tasaiseksi.
- Lämmitä seosta liedellä samalla kokoajan sekoittaen.
- Kun seos saavuttaa kiehumispisteen se paksuuntuu, anna kuplia hetki ja ota pois liedeltä.
- Jäähdytä ja nauti. <3
Vinkki: Reseptistä ylijääneistä kananmunan valkuaisista voit tehdä vaikka marenkia.
Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo
Kiitos reseptistä! Passion on minunkin suosikkini.
Kiva kuulla. <3 Toivottavasti pidät reseptistä. t.Amanda
Kiitos reseptistä 🙂 Kiva kokeilla tehdä tätä ihan itse. Nappasin myös sinulta laskiaispullavohveli -reseptin.
Tämä on kyllä ihanaa, kiva jos kokeilet. 🙂 -Amanda
Kuulostaa ihanalta kyllä! Osaatko sanoa minkä verran about esim. deseinä tällä ohjeella tulee? 😊
Valmista curdia tulee tällä ohjeella n. 2,5dl, voisinkin sen lisätä ohjeeseen. 🙂 -Amanda
Hei.
Kauanko tämä säilyy jääkaapissa?
Moikka, passioncurd säilyy tiivisti pakattuna jääkaapissa n. 2 viikkoa. 🙂 -Amanda
Heippa! Osaisiko Amanda (tai joku muu) sanoa minkä verran kuudesta passionista tulee hedelmälihaa määrällisesti? 🙂 Pakkasesta löytyy passionpyrettä jota ajattelin tähän hyödyntää.
Moikka, En osaa tarkkaa määrää sanoa, mutta arvioni mukaan yhdestä passionista tulee hedelmänlihaa n. 2rkl. 🙂 -Amanda
Voiko tämän tehdä margariinilla voin sijaan?
Kyllä voi 🙂