Valikko Sulje

Passioncurd

Passion on yksi lempihedelmistäni. Niin ihanan raikas ja hieman kirpsakka. Tämä passioncurd sopii hyvin esimerkiksi kakun täytteeksi vaikkapa sitruunan, valkosuklaan tai vaniljan kanssa. Se on myös herkullinen macarontäyte tai sellaisenaan esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa nautittuna. NAM!

Passioncurd (n. 2,5dl)

6 passionhedelmää
1 sitruuna
3 kananmunan keltuaista
50g voita
1,25dl sokeria

  1. Koverra kattilaan passionhedelmän sisukset.
  2. Purista joukkoon sitruunan mehu.
  3. Erottele kananmunat ja lisää keltuaiset kattilaan.
  4. Lisää kattilaan myös voi, sekä sokeri ja sekoita seos tasaiseksi.
  5. Lämmitä seosta liedellä samalla kokoajan sekoittaen.
  6. Kun seos saavuttaa kiehumispisteen se paksuuntuu, anna kuplia hetki ja ota pois liedeltä.
  7. Jäähdytä ja nauti. <3

Vinkki: Reseptistä ylijääneistä kananmunan valkuaisista voit tehdä vaikka marenkia.

Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo

12 Comments

  1. Amanda

    Kiva kuulla. <3 Toivottavasti pidät reseptistä. t.Amanda

  2. Päivi

    Kiitos reseptistä 🙂 Kiva kokeilla tehdä tätä ihan itse. Nappasin myös sinulta laskiaispullavohveli -reseptin.

  3. Amanda

    Tämä on kyllä ihanaa, kiva jos kokeilet. 🙂 -Amanda

  4. Petra

    Kuulostaa ihanalta kyllä! Osaatko sanoa minkä verran about esim. deseinä tällä ohjeella tulee? 😊

  5. Amanda

    Valmista curdia tulee tällä ohjeella n. 2,5dl, voisinkin sen lisätä ohjeeseen. 🙂 -Amanda

  6. Amanda

    Moikka, passioncurd säilyy tiivisti pakattuna jääkaapissa n. 2 viikkoa. 🙂 -Amanda

  7. Saana

    Heippa! Osaisiko Amanda (tai joku muu) sanoa minkä verran kuudesta passionista tulee hedelmälihaa määrällisesti? 🙂 Pakkasesta löytyy passionpyrettä jota ajattelin tähän hyödyntää.

  8. Amanda

    Moikka, En osaa tarkkaa määrää sanoa, mutta arvioni mukaan yhdestä passionista tulee hedelmänlihaa n. 2rkl. 🙂 -Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *