Valikko Sulje

Marmoroitu sitruuna-mustikkajuustokakku

Kevään aurinko saa miettimään leivonnassa entistä enemmän raikkaita keväisiä makuja. Crème Bonjourin maustamaton tuorejuusto sopii hyvin niin makeaan kuin suolaiseenkin leivontaan ja on maultaan kermaisen täyteläinen. Tässä ihanassa sitruuna-mustikkajuustokakussa on raikkautta, keveyttä ja makeutta samassa paketissa.

Mustikka on ihana makupari sitruunalle ja makea kauralastuista tehty pohja kruunaa makuelämyksen. Nappaa talteen resepti, joka on tehty yhteistyössä Crème Bonjourin kanssa.

Marmoroitu sitruuna-mustikkajuustokakku (10-12hlö)

Pohja:
180g kauralastuja
60g Flora margariinia

Täyte:
5dl vispikermaa
400g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
4rkl sitruunan puristettua mehua
5 liivatetta
pieni tilkka vettä (n. 0,5dl)
0,5-1dl mustikkasurvosta tai hilloa

Koristelu:
Pensasmustikoita
(sitruunamelissan lehtiä)

Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjanvuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.

Murskaa kauralastut muruksi ja sulata kasvirasva. Sekoita rasva keksimurun joukkoon tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita keksipohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä sitruunan puristettu mehu. Sekoita tasaiseksi.

Lämmitä pieni määrä vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liota liivatteet veteen ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kun seos on tasaista, kaada se kermavaahdon sekoon ja nostele täyte tasaiseksi nuolijaa apuna käyttäen.

Ota keksipohja jääkaapista ja kaada sen päälle puolet sitruunatäytteestä. Tiputtele lusikalla täytteen päälle nokareita mustikkasurvosta, jonka jälkeen sekoittele mustikkaa sitruunantäytteen sekaan esim. cocktailtikkua tai pientä lusikkaa apuna käyttäen. Kaada loput täytteestä vuokaan ja toista sama mustikkasurvoksen kanssa. Lopuksi voit vielä pyöräyttää pinnalle kauniita kuvioita lusikkaa apuna käyttäen. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät.

Nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, ota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele kakku esimeriksi pensasmustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kuulen mielelläni mikäli kokeilet reseptejäni, jätä kommentti tai merkkaa instagramissa #amandaleipoo. <3

Rakkaudella, Amanda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *