Koko Suomi -leipoo finaalikakun reseptiä on kyselty aina välillä, joten päätin kirjoitella sen tänne blogiin. Tämä resepti on tehty kesällä tuoreista viinimarjoista, mutta miksei tähän sopisi yhtä hyvin sisälle myös kotimaiset pakastetut punaviinimarjat.
Olen aina rakastanut kirpeän/happaman ja makean yhdistelmää. Tässä kakussa yhdistyvät omia lempi raaka-aineitani. <3
Pohjat:
200 g voita
2 dl rypsiöljyä
4 dl vettä
3 dl ranskankermaa
4 kanamunaa
4 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
11 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 rkl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 dl kotimaisia pakastepunaherukoita
Sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään öljy, vesi, ranskankerma, munat ja sokerit. Lisää niiden joukkoon sula voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi punaherukat ja sekoita nopeasti. Jaa taikina kolmeen 20cm irtopohjavuokaan ja paista pohjia kiertoilmalla 160 asteessa n. 45-50 minuuttia. Laita kakkupohjat jäähtymään. Leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan.
Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Kinuski:
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
Lisää kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua n. 20 minuuttia.
Marenkivoikreemi:
8 kananmunan valkuaista
6 dl sokeria
1,25 dl vettä
720 g vähäsuolaista voita
1 tl jauhettua kardemummaa
tippa punaista pastaväriä
Erottele valkuaiset ja vatkaa n. 10 minuuttia. Samalla kun valkuaisvaahto vatkaantuu tee sokeriliemi kattilassa. Lisää kattilaan sokeri ja vesi. Lämmitä seos 121 asteiseksi, älä sekoita seosta. Kun seos on saavuttanut lämpötilan, lisää se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Anna seoksen vatkautua täydellä teholla vielä n. 10 minuuttia, että seos on huoneen lämpöistä. Vaihda vispilä k-vatkaimeen ja lisää huoneen lämpöinen voi pienissä paloissa koko ajan sekoittaen. Mausta kreemi kardemummalla. Jätä punainen väri vielä odottamaan.
4 dl punaisia viinimarjoja
Isomaltoosikoriste:
2 dl isomaltoosia
Sulata isomaltoosi kattilassa. Kun kaikki kiteet ovat sulaneet, anna seoksen seistä hetki että ilmakuplat tasoittuvat. Laita pöydälle silikonialusta, jonka päällä on leivinpaperi. Levitä sokeria leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon ja anna jähmettyä hetki. Nosta sokerilevy tasapohjaisen kulhon päälle, joka on ylösalaisin pöydällä. Anna isomaltoosin valua alaspäin. Voit tässä vaiheessa hieman itse vetää sokeria haluttuun muotoon, kun se on vielä notkeaa. Anna jähmettyä. Irrota koriste leivinpaperista ennen kuin se on täysin jähmettynyt.
Koristeluun:
6 dl tuoreita punaherukkaterttuja
kinuskia, jota jäi täytteestä
kultaista tomuväriä
200g valkosuklaata
Kokoa kakku. Ota ensimmäinen kakkupohja ja aseta se kakkualustalle. Kostuta pohja hennosti ja laita päälle 0,5 dl punaherukoita sekä kinuskiraitoja. Pursota väliin marenkivoikreemiä ja tasoita palettiveistä apuna käyttäen. Laita päälle toinen kakkupohja ja toista sama. Laita kolmas kakkupohja täytteen päälle ja kostuta pohja. Tämän jälkeen ota 20cm halkaisijaltaan oleva ohuempi kakkualusta ja laita se kolmannen kakkupohjan päälle. Pinoa neljäs kakkupohja pahvin päälle ja jatka täyttämistä, kunnes olet saanut kuudennen kakkupohjan ylimmäiseksi. Kostuta myös ylimmäinen pohja.
Kuorruta kakku marenkivoikreemillä kauttaaltaan. Säästä kreemiä pieneen erilliseen astiaan ja värjää kreemi punaiseksi pastavärillä. Tee kakun alareunaan paksumpi punainen kreemitys ja siloita palettiveitsellä.
Ota kakun täyttämisestä yli jäänyt kinuski ja laita se pulloon. Valuta kakun reunoille ja keskelle, tasoita palettiveitsellä. Nosta kylmään jäähtymään.
Sulata valkosuklaa mikrossa ja levitä levyksi. Koristele suklaalevy kultaisella tomuvärillä ja anna jähmettyä jääkaapissa. Kun suklaa on kovettunut, leikkaa valkosuklaa paloiksi ja asettele kakun päälle.
Viimeistele kakku isomaltoosikoristeella. Värjää osa punaherukkatertuista kultaisella tomuvärillä. Nosta isomaltoosikoristeen keskelle runsaasti punaherukkaterttuja.
Rakkaudella, Amanda