Valikko Sulje

Runebergin kakku

Runebergin päivää vieteään jo kahden viikon päästä, 5. helmikuuta. Päätin tehdä tänä vuonna runebergin torttujen sijaan yhden suuremman kakun, josta riittää syötävää useammalle herkkusuulle.

Runebergin kakkuun saa kätevästi käytettyä joulusta yli jääneet piparit. Tämä kakku on ihanan mausteista, pehmeää ja vadelmaista.

Runebergin kakku

125g voita
0,75dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
1 kananmuna
1,5dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja
0,75dl piparkakkumurua
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
0,5tl kardemummaa
ripaus suolaa
1dl kermaa
vadelmamarmeladia

Kostutus:
0,5-1dl omenamehua

Koristeluun:
tomusokeria
vettä
vadelmamarmeladia

Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Koverra keskelle lusikalla vana ja täytä se vadelmamarmeladilla. Peitä marmeladi lopulla takinalla.

Paista kakkua kiertoilmalla 165 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Varmista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuuassa ennen kumoamista.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä. Kostuta omenamehulla ja laita jääkaappiin maustumaan (yön yli).

Valmista tomusokerista ja vedestä kuorrute. Mittaa kulhoon n. 1dl tomusokeria ja ala lisäämään vettä pieni tippa kerrallaan, jotta saat kuorrutteeseen sopivan koostumuksen. Kun kuorrute on paksua, valkoista, mutta hieman valuvaa niin se on sopivaa. Koristele kakku vadelmamarmeladilla, tomusokerikuorrutteella ja tomusokerilla.

Ihanaa kun valo lisääntyy päivä päivältä, kohta on kevät!

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *