Valikko Sulje

Valkosuklaapannacotta ja passion-sitruunakiisseli

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta kannattaa kääntää katse kohti keväisiä auringon säteitä ja kohdistaa ajatukset niihin positiivisiin asioihin, joita ympärillä on. Minä olen kiitollinen tällä hetkellä perheestä, kodista, työstä, kevään tulosta ja terveydestä. Kevään auringon alla lasten leikkiessä pihallamme mieleeni juolahti tämä ihana raikas jälkiruoka.

Valkosuklaapannacotta yhdessä kirpeänmakean passion-sitruunakiisselin kanssa on keväinen makuelämys. Tämä pannacotta sopii hyvin vaikka pääsiäisen jälkiruuaksi. Resepti on luotu kaupallisessa yhteistyössä Flora Suomi kanssa.

Flora Kuohuilla loihdit ihanat jälkiruuat, leivonnaiset sekä suolaiset ruuat. Saatavilla on kaksi erilaista kuohua: Flora Kuohu täyteläinen 38% sekä Flora Kuohu 26%. Molemmat tuotteet soveltuvat hyvin keittämiseen sekä vaahdottamiseen, joten ne ovat monipuolisesti käytettävissä erilaisiin herkkuihin.

Minun mielestäni Flora Kuohu täyteläinen 38% sopii erinomaisesti käytettäväksi, kun haetaan ruokaan täyteläistä makua. Esimerkiksi suolaisessa ruuanlaitossa se sopii hyvin kermakastikkeeseen ja kermaperunoihin, tai vaihtoehtoisesti makeassa leivonnassa vaniljakastikkeeseen tai jäätelöön.

Flora Kuohu 26% on hieman kevyempi vaihtoehto ja sopii vaahdotettuna sellaisenaan esimerkiksi marjojen päälle. Lisäksi se soveltuu hyvin erilaisiin mousse- tai juustokakkuihin ja täytekakun täytteeksi. Suolaisessa ruuanlaitossa se sopii hyvin erilaisiin kastikkeisiin, pataruokiin ja vaikka suolaiseen piiraaseen. Tähän pannacottaan voit käyttää kumpaa vain kuohua.

Valkosuklaapannacotta (4-6kpl)
2,5dl kevytmaitoa
2,5dl Flora Kuohu 26%/Flora Kuohu täyteläinen 38%
100g valkosuklaata
1rkl sokeria
0,5tl aitoa vaniljatahnaa tai 1tl vaniljasokeria
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan maito, Flora Kuohu sekä vaniljatahna. Kiehauta seos ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet.

Pilko valkosuklaa ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi.

Jäähdytä seosta huoneenlämmössä aina välillä sekoittaen. Kun pannacotta on hieman jäähtynyt kaada se tarjoiluastioihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi.

Passion-sitruunakiisseli
1 sitruuna
3 passionhedelmää
1dl sokeria
2 kananmunan keltuaista

Purista kattilaan sitruunamehu ja koverra passionhedelmien sisusta joukkoon. Lisää joukkoon vielä sokeri. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää kattilaan. Sekoita aineet sekaisin vispilällä ja ala kuumentamaan seosta koko ajan sekoittaen. Keitä kiisseliksi. Anna seoksen jäähtyä.

Kun pannacotta on hyytynyt jääkaapissa 2 tuntia, lisää kiisseli sen päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa vielä 2 tuntia kunnes herkku on valmis nautittavaksi.

Voit koristella pannacotat halutessasi esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä.

 

Pysykäähän kotona ja terveinä! <3

Rakkaudella, Amanda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *