Valikko Sulje

Aurinkopiiras

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia. Tämä ihana raikas aurinkopiiras sai inspiraationsa tavallisesta paistetusta rahkapiiraasta, joka on yksi omista pääsiäissuosikeistani.

Tässä piiraassa on pehmeä sokerikakkupohja, jonka päällä on mangososetta, rahkavaahtoa ja persikoita. Tämä jos mikä maistuu keväältä, ja mikä parasta on todella nopea ja helppo valmistaa. Nam!

Aurinkopiiras

Pohja:
2 kananmunaa
1,25dl sokeria
0,75dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmuna ja sokeri kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Sekoita keskenään jauhot ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon kolmessa osassa. Sekoita joka välissä nuolijalla varovasti taikina tasaiseksi.

Voitele piirasvuoka ja laita voideltuun vuokaan korppujauhoja, jotta saat piiraan lähtemään kauniisti vuoasta irti paiston jälkeen.

Kaada taikina piirasvuokaan ja paista kypsäksi 175 asteessa tasalämmöllä (n. 12-15 minuuttia). Taikina on kypsää kun puutikkuun ei jää enää taikinaa.

Anna taikinan jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoiluastialle jäähtymään.

Täyte:
1dl mangososetta (esim. piltti)

2dl vispikermaa
1,5dl maustamatonta rahkaa
0,5dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria

4kpl persikan puolikkaita

Levitä jäähtyeen piiraspohjan päälle mangosose tasaisesti.

Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon rahka sekä sokerit ja vatkaa tasaiseksi.

Levitä rahkavaahto mangososeen päälle. Pilko persikat viipaleiksi ja asettele piiraan päälle kukan muotoon, aloita keskeltä.

Ihanaa pääsiäisen aikaa!

Rakkaudella, Amanda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.