Valikko Sulje

Valkosuklaajuustokakku (ilman liivatetta)

Tämä valkosuklaajuustokakku on todella nopea tehdä ja se muuntautuu moneen makuun. Minä halusin tuoda kakkuun tällä kertaa ihanan hapanta raparperia ja päälle kotimaisia tuoreita mansikoita. Mitä tähän voi sanoa.. Minun mielestäni täydellinen kesäkakku!

Yhtä hyvin voit kätkeä sisään esimerkiksi mustikkahilloa, mansikkahilloa tai esimerkiksi sitruunatahnaa. Oikeastaan melkein mikä vain sopii ihanasti yhteen silkkisen valkosuklaatäytteen kanssa. Ja mutkat saa ehdottomasti laittaa suoriksi ja käyttää hyvällä omalla tunnolla valmista hilloa tms. oman mielen mukaan.

Valkosuklaajuustokakku (ilman liivatetta) n. 10hlö

Raparperihillo:
250g raparperia
100g hillosokeria
0,75dl vettä

  1. Pese ja pilko raparperit (tai käytä pakastetta). Lisää joukkoon hillosokeri ja vesi.
  2. Keitä hilloa n. 10 minuuttia ja sen jälkeen jäähdytä se.

Pohja:
150g Digestivekeksejä
75g voita

  1. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  2. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä voi keksimuruun ja sekoita.
  3. Painele keksipohja vuokaan tasaisesti ja hieman ylös reunoja pitkin.
  4. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
200g valkosuklaata (Panda)
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1tl vaniljasokeria
3dl kuohukermaa

  1. Sulata valkosuklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan.
  2. Vaahdota kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi.
  3. Lisää tuorejuuston sekaan vaniljasokeri, sekä sula valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon sekaan ja sekoita vielä hyvin.
  5. Nosta vuoka pois jääkaapista ja lisää pohjan päälle hillo tasaisesti.
  6. Kaada päälle valkosuklaatäyte ja tasoita esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

Lisäksi:
Kotimaisia mansikoita

  1. Koristele kakku valitsemillasi marjoilla, esimerkiksi kotimaisilla mansikoilla.
  2. Nauti. <3

Vinkki: Kakussa ei ole liivatetta, joten se ei sovellu odottelemaan helteeseen kovin pitkäksi aikaa ennen syömistä.

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *