Valikko Sulje

Punaherukkajuustokakku kinuskisydämellä

Punaherukkaa eli punaista viinimarjaa riittää meidän pihalla yllin kyllin. Nyt sato on jo kerätty (kiitos siitä appivanhemmilleni <3), mutta vielä löytyi puskista muutama marja kakkua koristamaan. Kakun täytteen tein pakastetuista marjoista.

Tämän kakun ainekset olivat kaapissani valmiina ainakin parin-kolmen viikon ajan ennen, kuin sain sen tehtyä. Mutta hyvää kannattaa odottaa kävi toteen tälläkin kerralla,  nimittäin niin hyvää tästä tuli!

Mausteisen kanelinen ja kinuskinen Bastogne -keksi sopii pohjaan loistavasti. Valion kinuskikreemi on ihanaa ja helppo tuote käytettäväksi leivonnassa. Punaherukkatäyte on silkkisen pehmeä ja täydellinen makupari makealle kinuskille. Tästä tuli uusi lemppari!

Punaherukkajuustokakku kinuskisydämellä (n. 10-12 hlö)

Vamistelut:

  1. Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla (tai leivinpaperilla).

Pohja:
150g Bastogne -keksejä
40g voita

  1. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä voisula keksimuruun ja sekoita.
  2. Kaada seos vuoan pohjalle ja painele tasaisesti.
  3. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte:
200g Valio kinuskikreemiä (löytyy kaupan kylmähyllystä)

5dl punaherukoita (tuore tai pakaste)
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
0,25dl vettä

  1. Levitä ensin kinuskikreemi tasaisesti kovettuneen keksipohjan päälle. Älä levitä ihan vuoan reunaan saakka.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Soseuta punaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa ne siivilän läpi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Notkista tuorejuusto omassa kulhossaan ja lisää joukkoon sokerit.
  6. Lisää tuorejuuston sekaan paseerattu punaherukka ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon pehmenneet puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston sekaan samalla sekoittaen.
  9. Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele täyte nuolijalla tasaiseksi.
  10. Kaada täyte vuokaan kinuskikreemin päälle tasaisesti. Kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat menevät rikki.
  11. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

Koristeet:
1dl vispikermaa
2tl tomusokeria
Punaherukoita

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
  2. Pursota kakun ulkokehälle palloja ja koristele marjoilla.
  3. Nauti. <3

Vinkki: Kuvan kakun pursotukset on tehty tavallisella pakastepussilla ilman tyllaa. Et tarvitse aina kovin kummallisia työvälineitä ja lopputulos on silti kaunis. 🙂

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

4 Comments

  1. Amatööri asialla

    Jos tekee 26-24cm vuokaan niin tehdäänkö tupla annos vai 1.5kertanen annos? Syöjiä n.20 henkeä 🙂

  2. Amanda

    24cm voi tehdä 1,5 kertaisena, 26cm vuokaan tekisin 2 kertaisena. 🙂
    -Amanda

  3. Amanda

    Pahoittelut vastausviiveestä. Puolukat ovat hieman “kuivempia”.. Niitä en lähtisi siis paseeraamaan täytteeseen, vaan soseuttaisin vain. Muutoin uskon, että onnistuu korvata hyvin puolukoilla. 🙂
    -Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *