Punaherukkaa eli punaista viinimarjaa riittää meidän pihalla yllin kyllin. Nyt sato on jo kerätty (kiitos siitä appivanhemmilleni <3), mutta vielä löytyi puskista muutama marja kakkua koristamaan. Kakun täytteen tein pakastetuista marjoista.
Tämän kakun ainekset olivat kaapissani valmiina ainakin parin-kolmen viikon ajan ennen, kuin sain sen tehtyä. Mutta hyvää kannattaa odottaa kävi toteen tälläkin kerralla, nimittäin niin hyvää tästä tuli!
Mausteisen kanelinen ja kinuskinen Bastogne -keksi sopii pohjaan loistavasti. Valion kinuskikreemi on ihanaa ja helppo tuote käytettäväksi leivonnassa. Punaherukkatäyte on silkkisen pehmeä ja täydellinen makupari makealle kinuskille. Tästä tuli uusi lemppari!
Punaherukkajuustokakku kinuskisydämellä (n. 10-12 hlö)
Vamistelut:
- Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla (tai leivinpaperilla).
Pohja:
150g Bastogne -keksejä
40g voita
- Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä voisula keksimuruun ja sekoita.
- Kaada seos vuoan pohjalle ja painele tasaisesti.
- Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
200g Valio kinuskikreemiä (löytyy kaupan kylmähyllystä)
5dl punaherukoita (tuore tai pakaste)
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
0,25dl vettä
- Levitä ensin kinuskikreemi tasaisesti kovettuneen keksipohjan päälle. Älä levitä ihan vuoan reunaan saakka.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta punaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa ne siivilän läpi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto omassa kulhossaan ja lisää joukkoon sokerit.
- Lisää tuorejuuston sekaan paseerattu punaherukka ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna vesi ja lisää joukkoon pehmenneet puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
- Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston sekaan samalla sekoittaen.
- Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele täyte nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada täyte vuokaan kinuskikreemin päälle tasaisesti. Kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat menevät rikki.
- Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
Koristeet:
1dl vispikermaa
2tl tomusokeria
Punaherukoita
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
- Pursota kakun ulkokehälle palloja ja koristele marjoilla.
- Nauti. <3
Vinkki: Kuvan kakun pursotukset on tehty tavallisella pakastepussilla ilman tyllaa. Et tarvitse aina kovin kummallisia työvälineitä ja lopputulos on silti kaunis. 🙂
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.
Hei! Pystyisikö herukat korvaamaan puolukalla, ilman muita muutoksia?
Jos tekee 26-24cm vuokaan niin tehdäänkö tupla annos vai 1.5kertanen annos? Syöjiä n.20 henkeä 🙂
24cm voi tehdä 1,5 kertaisena, 26cm vuokaan tekisin 2 kertaisena. 🙂
-Amanda
Pahoittelut vastausviiveestä. Puolukat ovat hieman “kuivempia”.. Niitä en lähtisi siis paseeraamaan täytteeseen, vaan soseuttaisin vain. Muutoin uskon, että onnistuu korvata hyvin puolukoilla. 🙂
-Amanda
Voiko kakun pakastaa ilman koristelua?
Kyllä pitäisi kestää pakastuksen. 🙂
Osaatko suositella tähän jotain gluteenitonta keksiä?
Mielestäni esimerkiksi Finax -merkin gluteeniton kaura cookie sopii tähän hyvin, samoin Pirkan gluteeniton kauradigestive. 🙂 Joukkoon voi lisätä hieman kanelia, jos haluaa.