Valikko Sulje

Uudenvuoden pikkusuolaiset

 

Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour Suomi

Uudenvuoden alkupalana on mainio tarjoilla pientä suolaista kuohuvan kanssa. Crème Bonjourin tuorejuustoilla loihdit helposti maukkaat pikkusuolaiset.

Kylmäsavulohirullat ovat todella nopeita tehdä ja erittäin maistuvia ihan sellaisinaan tai esimerkiksi ruisnapin kanssa. Näissä mahtavaa on se, että voit tehdä ne pakkaseen valmiiksi jo hyvissä ajoin, jolloin juhlapäivänä voit ottaa rennommin.

Juustopiiraspalat ovat juustoisen herkullisia ja päälliset smetana, mäti ja punasipuli kruunaavat makuelämyksen. Mustapippuri tuorejuusto sopii piiraaseen kuin nenä päähän. Täydellinen herkkupala kuplivan kaveriksi.

Onnellista uutta vuotta 2022!

Kylmäsavulohirullat (n. 40-50kpl)

300g kylmäsavulohisiivuja
200g Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
0,5tl sitruunapippuria
Hienonnettua tilliä

  1. Aseta kelmu pöydälle.
  2. Levitä kylmäsavulohisiivut kelmun päälle hieman lomittain suorakulmion malliseksi levyksi, niin ettei siivujen väliin jää rakoja.
  3. Pehmennä tuorejuusto lusikalla ja levitä se kylmäsavulohisiivujen päälle.
  4. Ripottele tuorejuuston päälle sitruunapippuria sekä hienonnettua tuoretta tilliä.
  5. Rullaa pitkästä päästä tiukaksi rullaksi ja laita pakkaseen vähintään 30 minuutiksi.
  6. Leikkaa rulla siivuiksi ja tarjoile esimerkiksi ruisnappien päällä.
  7. Nauti. <3

Juustopiiraspalat mädillä ja smetanalla (24 palaa)

Esivalmistelut:

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 200 asteeseen.
  2. Vuoraa puolikkaan uunipellin kokoinen suorakulmion mallinen vuoka leivinpaperilla.

Vinkki: Leivinpaperi asettuu kauniimmin vuokaan, kun rypistät sen ensin kunnolla. Voit myös hieman öljytä vuokaa ennen leivinpaperin laittoa, niin se pysyy paremmin paikallaan.

Pohja:
200g Flora margariinia
6dl vehnäjauhoja
0,75dl vettä

  1. Nypi margariini ja vehnäjauhot sekaisin.
  2. Lisää joukkoon vesi kahdessa erässä ja pyörittele taikinaksi.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle tasaisesti.
  4. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

Täyte:
200g Crème Bonjour Mustapippuri tuorejuustoa
2,5dl Flora Kevyt & Paksu 4% ruokakermaa
1dl kevytmaitoa
1tl suolaa
4 kanamunaa
100g Västerbotten juustoraastetta

  1. Sekoita keskenään tuorejuusto, ruokakerma sekä maito.
  2. Lisää joukkoon suola, sekä kananmunat ja sekoita hyvin.
  3. Lisää seos esipaistetun pohjan päälle.
  4. Ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista piirasta uunissa alatasolla n. 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
  6. Jäähdytä piiras ja leikkaa se 24 pieneen palaan.

Vinkki: Voit kokeilla mitä vaan voimakasta juustoraastetta tähän piiraaseen.

Päälle:
120g smetanaa
ripaus suolaa
n. 50g lohen mätiä
1/2 punasipuli
sitruunapippuria

  1. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella n. 1-2 minuuttia kunnes se paksuuntuu ja mausta suolalla.
  2. Pursota smetanaa jokaisen piiraspalan päälle.
  3. Leikkaa punasipuli hyvin pieneksi silpuksi ja lisää piiraan päälle.
  4. Lisää jokaisen piiraspalan päälle myös mätiä ja ripaus sitruunapippuria.
  5. Nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *