Valikko Sulje

Amandan Runeberginkakku

Helppo, maukas ja mehevä runeberginkakku. Vielä ehdit tehdä tämän huomiseksi vallan mainiosti. Kun kakku on herkkua, niin kuvat otetaan vasta korkkaamisen jälkeen. 🙂

Amandan Runeberginkakku (8-10hlö)

Pohja:
100g voita
1,25dl fariinisokeria
1 iso kananmuna

1,5dl vehnäjauhoja
1,25dl mantelijauhoja
0,5dl piparkakkumurua
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
1tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1,25dl maitoa

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 175 asteeseen.
  2. Voitele 20cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  4. Lisää joukkoon kananmuna samalla koko ajan vatkaten.
  5. Murskaa piparkakut.
  6. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa uunissa alatasolla n. 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Kokeile puutikulla, että siihen ei tartu enää raakaa taikinaa.
  8. Jäähdytä pohja.
  9. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan.

Täyte:
3dl vispikermaa
1rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
2dl vadelmahilloa

  1. Vatkaa vispikerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Mausta kermavaahto tomusokerilla, sekä vaniljasokerilla.

Kostutus:
0,5dl omenamehua

Vinkki: Voit kostuttaa pohjat oman makusi mukaan myös karvasmanteliöljyllä, sokerivedellä tai sokerivedellä, joka on maustettu esimerkiksi punssilla tai rommilla.

Kiille:
150g kotimaisia pakastevadelmia
1,5dl vettä
0,75dl hyytelösokeria

  1. Kiehauta vesi kattilassa.
  2. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja anna kiilteen jäähtyä hetki.
  4. Kuori pinnalta samea kerros ennen kiilteen levittämistä.

Kakun täyttäminen:

  1. Aseta ensimmäinen pohja kakkulautaselle.
  2. Kostuta pohja huolellisesti.
  3. Levitä pohjan päälle puolet vadelmahillosta.
  4. Pursota hillon päälle reilusti kermavaahtoa.
  5. Aseta toinen kakkupohja kermavaahdon päälle ja kostuta se.
  6. Levitä loput vadelmahillosta pohjan päälle tasaisesti.
  7. Asettele jäiset vadelmat kakun pinnalle ja levitä päälle kiille. Tähän hyvä apuväline on pullasuti.
  8. Pursota lopuksi kakun reunoille vielä kermavaahtoa.
  9. Nauti!

Vinkki: Kakku vain paranee ja maustuu, kun se on ollut jääkaapissa yön yli.

Ihanaa viikonloppua!

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *