Valikko Sulje

Tyrnijuustokakku valkosuklaavaahdolla

Tyrnijuustokakku valkosuklaavaahdolla (10-12 hlö)

Tyrnikastike:
700g tyrniä
0,25dl vettä
1dl sokeria

  1. Kiehauta kaikki aineet kattilassa ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Paseeraa tyrnit sihdin läpi, niin että jäljelle jää vain tyrnin mehu.
  3. Anna jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi.

HUOM: Tästä tulee kastiketta n. 5-6dl. Ylijääneen voi hyvin pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Pohja:
150g kauralastuja
50g voita

  1. Valmistele 20cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.
  2. Hienonna kauralastut ja sulata voi. Yhdistä ne toisiinsa ja painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu ennen täytteen lisäämistä.

Täyte:
150g valkosuklaata
0,5dl kuohukermaa valkosuklaan sekaan
1,5dl kuohukermaa vaahdotettuna
265g Philadelphia tuorejuustoa
3dl tyrnikastiketta
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
0,25dl vettä

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Paloittele valkosuklaa ja lisää joukkoon 0,5dl kuohukermaa. Sulata seos mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes valkosuklaa on sulanut.
  3. Vatkaa 1,5dl kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon ensin sulanut valkosuklaa. Lisää sen jälkeen vielä tyrnikastike, sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kuumenna pieni tilkka vettä ja sulata pehmenneet, hyvin puristetut liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-tyrniseokseen samalla vispilällä sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi nuolijalla.
  7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita se jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi.

Valkosuklaavaahto:
75g valkosuklaata
2dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria

  1. Sulata valkosuklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen vaniljasokeri, sekä sula valkosuklaa ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun päälle tai levitä vaahto päälle esimerkiksi palettiveitsellä tasaisesti.
  4. Koristele muutamalla tyrnillä ja nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *