Tyrnijuustokakku valkosuklaavaahdolla (10-12 hlö)
Tyrnikastike:
700g tyrniä
0,25dl vettä
1dl sokeria
- Kiehauta kaikki aineet kattilassa ja soseuta sauvasekoittimella.
- Paseeraa tyrnit sihdin läpi, niin että jäljelle jää vain tyrnin mehu.
- Anna jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi.
HUOM: Tästä tulee kastiketta n. 5-6dl. Ylijääneen voi hyvin pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Pohja:
150g kauralastuja
50g voita
- Valmistele 20cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.
- Hienonna kauralastut ja sulata voi. Yhdistä ne toisiinsa ja painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu ennen täytteen lisäämistä.
Täyte:
150g valkosuklaata
0,5dl kuohukermaa valkosuklaan sekaan
1,5dl kuohukermaa vaahdotettuna
265g Philadelphia tuorejuustoa
3dl tyrnikastiketta
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
0,25dl vettä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Paloittele valkosuklaa ja lisää joukkoon 0,5dl kuohukermaa. Sulata seos mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes valkosuklaa on sulanut.
- Vatkaa 1,5dl kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon ensin sulanut valkosuklaa. Lisää sen jälkeen vielä tyrnikastike, sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna pieni tilkka vettä ja sulata pehmenneet, hyvin puristetut liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-tyrniseokseen samalla vispilällä sekoittaen.
- Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi nuolijalla.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita se jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi.
Valkosuklaavaahto:
75g valkosuklaata
2dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria
- Sulata valkosuklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen vaniljasokeri, sekä sula valkosuklaa ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun päälle tai levitä vaahto päälle esimerkiksi palettiveitsellä tasaisesti.
- Koristele muutamalla tyrnillä ja nauti. <3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.