Valikko Sulje

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Mustikka-valkosuklaajuustokakku (10-15lö)

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.

Pohja:
200g kauralastuja
50g voita
1tl jauhettua kardemummaa

  1. Murskaa keksit pieneksi ja sulata voi.
  2. Yhdistä voisula, sekä keksimuru ja mausta kardemummalla.
  3. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin kovettumaan ensimmäisen täytteen teon ajaksi.

Valkosuklaatäyte:
150g valkosuklaata
1dl kuohu-/vispikermaa
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5tl vaniljasokeria
3 liivatetta
1,5rkl vettä

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 1dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa 2,5dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään. Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet, sekä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
  7. Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle vuokaan ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
  8. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 1-2 tunniksi ennen toisen täytteen tekemistä.

Mustikkatäyte:
2dl kotimaisia pakastemustikoita
2dl vispikermaa
150g tuorejuustoa
2tl sitruunan kuoriraastetta
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3,5 liivatetta
2rkl vettä

+1dl mustikoita täytekerrosten väliin

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sulata 2dl pakastemustikoita ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  3. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Mittaa kulhoon tuorejuusto, sekä sokerit ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Raasta tuorejuuston sekaan myös sitruunan kuoriraaste. Lisää joukkoon vielä mustikkasose ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lämmitä vesi kuumaksi ja lisää pehmenneet , sekä puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi vielä kermavaahto joukkoon ja kääntele täyte tasaiseksi nuolijalla.
  7. Lisää valkosuklaatäytteen päälle ensin 1dl jäisiä mustikoita tasaisesti ja kaada sitten mustikkatäyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vielä vähintään 6 tunniksi.

Koristeet:
2dl vispikermaa
1rkl tomusokeria
1-2dl mustikoita
sitruunan kuoriraastetta
syötäviä kukkia

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pursota kermavaahtoa palloiksi kakun päälle tasaisesti.
  2. Lisää kermavaahtopallojen väleihin reilusti mustikoita.
  3. Raasta päälle vielä sitruunan kuoriraastetta ja koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.
  4. Nauti <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *