Mustikka-valkosuklaajuustokakku (10-15lö)
Esivalmistelut:
- Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.
Pohja:
200g kauralastuja
50g voita
1tl jauhettua kardemummaa
- Murskaa keksit pieneksi ja sulata voi.
- Yhdistä voisula, sekä keksimuru ja mausta kardemummalla.
- Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin kovettumaan ensimmäisen täytteen teon ajaksi.
Valkosuklaatäyte:
150g valkosuklaata
1dl kuohu-/vispikermaa
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5tl vaniljasokeria
3 liivatetta
1,5rkl vettä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 1dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa 2,5dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään. Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet, sekä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle vuokaan ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 1-2 tunniksi ennen toisen täytteen tekemistä.
Mustikkatäyte:
2dl kotimaisia pakastemustikoita
2dl vispikermaa
150g tuorejuustoa
2tl sitruunan kuoriraastetta
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3,5 liivatetta
2rkl vettä
+1dl mustikoita täytekerrosten väliin
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata 2dl pakastemustikoita ja soseuta ne sauvasekoittimella.
- Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Mittaa kulhoon tuorejuusto, sekä sokerit ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Raasta tuorejuuston sekaan myös sitruunan kuoriraaste. Lisää joukkoon vielä mustikkasose ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä vesi kuumaksi ja lisää pehmenneet , sekä puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi vielä kermavaahto joukkoon ja kääntele täyte tasaiseksi nuolijalla.
- Lisää valkosuklaatäytteen päälle ensin 1dl jäisiä mustikoita tasaisesti ja kaada sitten mustikkatäyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vielä vähintään 6 tunniksi.
Koristeet:
2dl vispikermaa
1rkl tomusokeria
1-2dl mustikoita
sitruunan kuoriraastetta
syötäviä kukkia
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pursota kermavaahtoa palloiksi kakun päälle tasaisesti.
- Lisää kermavaahtopallojen väleihin reilusti mustikoita.
- Raasta päälle vielä sitruunan kuoriraastetta ja koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.
- Nauti <3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.