Valikko Sulje

Puolukka-kinuskipullat

Puolukka-kinuskipullat 16kpl

Pullataikina:
2,5dl maitoa
0,5tl suolaa
1dl sokeria
2 tl kardemummaa
1pss kuivahiivaa
6dl vehnäjauhoja
100g voita

Täyte:
40g voita sulatettuna
1,5dl fariinisokeria
Kanelia
200g (pakaste)puolukoita + 1rkl perunajauhoja

Kuorrute: (Tästä tulee reilu satsi, riittää vaikka 5dl pullataikinaan!)
75g voita
0,75dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria
3,5dl tomusokeria
0,5tl suolaa

  1. Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
  2. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja sekoita.
  3. Sekoita kuivahiiva 3dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen.
  4. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa samalla alustaen ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
  5. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
  6. Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätä se lepäämään 10-15 minuutiksi, jotta sitko antaa periksi.
  7. Kaada levännyt pullataikina pöydälle ja kauli se isoksi neliöksi jauhoja apuna käyttäen.
  8. Voitele pinta sulalla voilla, ripottele päälle fariinisokeri sekä kaneli.
  9. Lisää puolukoiden sekaan perunajauho ja sekoita. Lisää puolukat pullataikinan päälle ja rullaa sitten pulla kääröksi.
  10. Jaa kääritty pullapitko 16 yhtä suureen osaan.
  11. Nosta kiekon muotoiset pullat pellille kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle vähintään 50 minuutiksi tai kunnes pullat ovat selvästi kohonneet.
  12. Voitele pullat kananmunalla ja paista kiertoilmalla 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullan ruskeita. Tee tällä aikaa kuorrute valmiiksi.
  13. Lisää voi, kerma sekä sokeri kattilaan ja kuumenna samalla sekoitellen. Ota pois liedeltä, kun sokeri  ja voi ovat sulaneet kokonaan. Lisää tomusokeri, sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ennen pullien päälle laittamista. Voit sekoitella sitä välillä.
  14. Anna pullien jäähtyä hetki ja kuorruta sitten suolakinuskilla.
  15. Nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *