Valikko Sulje

Tarte tatin

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi

Tahmainen ranskalainen omenapiiras tarte tatin ja Flora vanilla on kuin luodut toisilleen. Tarte tatin tehdään ylösalaisin ja keikautetaan paiston jälkeen, jolloin kaunis karamellisoitunut pinta tulee esiin. Ah, niin herkkua! Vaahdottettu pehmeä Flora vanilla tuo täyteläisen loppusilauksen piiraaseen.

Tarte tatin

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1dl Flora Culinessea
1 pieni kananmuna
3tl kylmää vettä

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sokerit.
  2. Nypi joukkoon Flora Culinesse.
  3. Lisää kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  4. Lisää vielä vesi ja vaivaa taikina palloksi, kääri se kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia.

Täyte:
1dl sokeria
0,5dl Flora Culinessea
2rkl Calvadosta (Voit halutessasi korvata Calvadoksen esimerkiksi omenamehulla tai rommilla.)
2 isoa tai 3-4 pientä omenaa

2,5dl Flora Vanillaa tarjoiluun

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmöllä.
  2. Kuori ja pilko omenat melko paksuiksi viipaleiksi. Jätä ne sivuun odottamaan.
  3. Mittaa sokeri uunin kestävään valurautapannuun.
  4. Sulata sokeri liedellä pannussa keskiteholla, kunnes se on kokonaan sulanut ja ruskistunut kullanruskeaksi. Varo polttamasta sokeria.
  5. Lisää Flora Culinesse sulaneen sokerin sekaan ja sekoita nopeasti.
  6. Lisää Calvados ja sekoita. Anna seoksen kiehua vielä 2 minuuttia.
  7. Nosta seos pois liedeltä ja asettele omenaviipaleet pannun pohjalle tasaisesti.
  8. Ota taikina pois jääkaapista ja kauli se jauhotetulla pöydällä n. 0,5cm paksuiseksi ympyräksi. Leikkaa taikinasta pyöreä pohja, niin että se ulottuu valurautapannun reunoihin saakka.
  9. Nosta pohja omenoiden päälle pannulle ja pistele taikinaan haarukalla reikiä.
  10. Paista piirasta 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pohja on paistunut kullanruskeaksi.
  11. Anna piiraan jäähtyä hetki pöydällä ja kumoa se tarjoilualustalle.
  12. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja nauti yhdessä lämpimän tarte tatinin kanssa.

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *