Valikko Sulje

Taateli-karpalojuustokakku kinuskikiilteellä

Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour Suomi ja Flora Suomi

Mietitkö mikä olisi ihana tarjottava joulun kahvipöytään tai jouluaterian jälkiruuaksi? Jotakin raikasta, mausteista ja ihanan makeaa samassa paketissa. Vastaus on tämä ihana juustokakku, jossa yhdistyy taatelikakun makeus ja mausteisuus yhdessä karpalon happamuuden kanssa. Pehmeä ja herkullinen kinuskikiille kruunaa kokonaisuuden. <3 Floran vispi ja Créme Bonjourin maustamattoman tuorejuuston avulla leipominen on helppoa.

Taateli-karpalojuustokakku kinuskikiilteellä (n. 12hlö)

Pohja:
150g pehmeitä kivettömiä taateleita
1dl sokeria
1dl vettä
80g Flora margariinia
1 pieni kananmuna

1,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
0,5tl jauhettua kanelia
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,25tl suolaa

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 165 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi 20-22cm irtopohjavuon pohjalle ja voitele reunat kevyesti Flora margariinilla.
  3. Pilko taatelit pieniksi ja laita kattilaan.
  4. Lisää kattilaan sokeri ja vesi.
  5. Anna seoksen kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia.
  6. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon margariini. Sekoittele, kunnes se on kokonaan sulanut seokseen.
  7. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten joukkoon kanamuna vispilällä nopeasti sekoittaen.
  8. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne sitten taateliseoksen joukkoon nuolijaa apuna käyttäen.
  9. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista n. 12-15 minuuttia.
  10. Koita pohjan kypsyys puutikulla. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, voit nostaa sen pöydälle jäähtymään.

Täyte:
5dl pakastekarpaloita
0,5dl vettä
3,5dl Flora vispiä
200g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2rkl vettä

  1. Kun taatelipohja on jäähtynyt, voit alkaa tehdä täytettä. Suojaa irtopohjavuoan reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla, että kakku lähtee kauniisti irti vuoasta.
  2. Mittaa kattilaan jäiset karpalot, sekä vesi.
  3. Anna marjojen kiehua n. 5 minuuttia ja nosta pois liedeltä.
  4. Paseeraa marjat siivilän läpi, jotta jäljelle jää vain karpalon mehu. Anna mehun jäähtyä.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Vaahdota Flora vispi löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  7. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit, sekä karpalomehu. Sekoita tasaiseksi.
  8. Kuumenna vesitilkka kuumaksi ja liota puristetut liivatteet veden sekaan.
  9. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  10. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon, niin että seos on kuohkeaa ja tasaista.
  11. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, että täyte tasoittuu ja ilmakuplat rikkoutuvat.
  12. Nosta kakku jääkaappiin 4 tunniksi jähmettymään.

Kinuskikiille:
2dl Flora Kuohu 38% täyteläinen
2dl fariinisokeria
2 liivatetta

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
  3. Kiehauta kinuskiseos ja anna kiehua hiljalleen n. 2 minuuttia.
  4. Nosta kinuski pois liedeltä ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi.
  5. Anna kinuskin jäähtyä hetki välillä sekoittaen ja kaada se sitten juustokakun päälle. Älä sekoita kinuskia liian voimakkaasti, ettei siihen muodostu ilmakuplia. Mikäli kinuskiin jää kuitenkin ilmakuplia, voit puhkoa ne hammastikun avulla.
  6. Anna kiilteen hyytyä vielä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.

Koristelu:
1,5dl Flora vispiä
1rkl tomusokeria
1tl vaniljakreemijauhetta

Muutama pehmeä taateli
Tomusokeria
Kotimaisia karpaloita

  1. Vaahdota Flora vispi ja mausta sokerilla.
  2. Pursota kakun päälle kermavaahtoa tyllaa apuna käyttäen.
  3. Pyörittele taatelit tomusokerissa ja laita koristeeksi.
  4. Nosta karpalot pakkasesta kakun koristeeksi vasta juuri ennen tarjoilua.
  5. Nauti. <3

Ihanaa joulun odotusta.<3

Rakkaudella, Amanda

ps. Tägääthän instagramissa #amandaleipoo, niin nään mitä herkkuja olet taikonut.

 

2 Comments

  1. Maija Linnakko

    Miten reunakalvo on parasta irroittaa, että kakusta tulee sileä ja kaunis?

  2. Amanda

    Reunakalvo vain irroitetaan, otetaa teunasta kiinni ja kierretään auki kakun ympäri. Jos jostain syystä juustokakun reuna jää hieman röpölöiseksi, voit palettiveitsellä siloittaa vielä pintaa hellästi. 🙂 -Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *