Valikko Sulje

Jouluinen jäätelökakku

 

Marraskuuussa Turun Sanomat kävivät haastattelemassa perhettämme tänään ilmestyneeseen joululiitteeseen. Puhuimme jouluperinteistämme ja tavastamme viettää joulua. Kiitos kivasta jutusta! <3

Jouluperinteisiimme kuuluu mm. aamun joulusauna kotona, aamupalaksi riisipuuroa sekä joululimppua, ja tietysti manteli pitää piilottaa puuron sekaan. Yleensä yön aikana tontut ovat jo tuoneet pojille yhdet paketit kuusen alle ja niitä on ihana ja jännä tutkia heti aattoaamuna. Joulupukin kuumalinjaa katsellaan yhdessä, sekä joulurauhanjulistus. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme viettämään joulua vuoro jouluin minun ja mieheni vanhemmille, johon kokoontuvat sisarukset perheineen. Hyvä ruoka, pelit ja pukin vierailu kuuluvat jokaiseen jouluun. Yhdessä vietetty aika on joulun paras lahja. <3 Toivotaan, että tänäkin poikkeuksellisena vuonna pääsemme viettämään joulua yhdessä rakkaiden kanssa, ainakin jollakin tavalla.

Jouluaterian päätteeksi on ihana nauttia kahvin kanssa hieman kevyempi jälkiruoka ja tänä vuonna kehitin lasten jäätelörakkauden innoittamana tämän jouluisen jäätelökakun, joka maistuu varmasti kaikille. Ja mikä parasta, se on super helppo tehdä ja sen voi tehdä pakkaseen jo hyvissä ajoin ennen joulua. Reseptin löydät myös tämän päiväisestä Turun Sanomien joululiitteestä.

Ihanaa joulun odotusta!

Jouluinen jäätelökakku

Suolakinuski:
1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
ripaus sormisuolaa

  1. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri.
  2. Anna kiehua välillä sekoitellen 6 minuuttia, kunnes kinuski hieman paksuuntuu.
  3. Lisää sormisuola ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna kinuskin jäähtyä ennen kakun kasaamista.

Jäätelö:
6dl vispikermaa
1tlk kondensoitua makeutettua maitoa
½-1tl piparkakkumaustetta

  1. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon kondensoitu maito, sekä piparkakkumauste ja vaahdota vielä hetki.

Kakun kasaaminen:
150g piparkakkuja
4rkl kotimaisia pakastepuolukoita

  1. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.
  2. Murskaa käsin puolet kekseistä irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
  3. Nostele piparimurujen päälle puolet jäätelöstä tasaisesti ja tasoita. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta jäätelö asettuu kauniisti vuokaan.
  4. Kaada jäähtynyt kinuski jäätelön päälle tasaisesti lusikkaa apuna käyttäen.
  5. Ripottele kinuskin päälle jäiset puolukat.
  6. Murenna loput pipareista puolukoiden päälle ja vielä loput jäätelöstä. Kopauta taas pari kertaa vuokaa ja tasoittele kakun pinta, vaikka lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Laita vuoan päälle tuorekelmu ja nosta se pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi, mutta mielellään yön yli. Voit kuitenkin tehdä kakun halutessasi jo hyvissä ajoin pakkaseen ja koristella vasta juuri ennen tarjoilua.

Koristelu:
Vispikermaa
Pipareita
Puolukoita

  1. Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Pursota tähtityllalla kermaa kakun reunoille kehämäisesti.
  3. Koristele kakku piparkakuilla ja puolukoilla.
  4. Nauti. <3

Vinkki: Voit kokeilla vaihtaa halutessasi puolukat esimerkiksi vadelmiin tai punaherukoihin.

#amandaleipoo

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *