Valikko Sulje

Syyssadon ihanin puolukkajuustokakku (gluteeniton)

 

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Syyssato on parhaimmillaan. Puolukat ovat nyt kypsiä ja niistä saa tehtyä ihanan raikkaan juustokakun. Puolukkajuustokakku saa alleen mehevän porkkanapohjan ja täytteessä raitoina oleva kanelikinuski viimeistelee herkun.

Syyssadon ihanin puolukkajuustokakku (n. 12-14hlö)

Pohja:
1dl fariinisokeria
1tl Dr. Oetker vaniljasokeria
1dl rypsiöljyä
1 kananmuna

1,75dl gluteenitonta vaalea jauhoseosta
0,5tl Dr. Oetker leivinjauhetta
0,5tl Dr. Oetker ruokasoodaa
0,5tl kanelia
0,25tl inkivääriä
ripaus suolaa

 125g porkkanaraastetta
0,75dl Dr. Oetker hasselpähkinärouhetta

Kanelikinuski:
2dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa
0,5tl kanelia
2 Dr. Oetker liivatetta

Puolukkatäyte:
6dl puolukoita (tuore tai pakaste)
3dl vispikermaa
150g maustamatonta rahkaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
1tl Dr. Oetker vaniljasokeria
7 Dr. Oetker liivatetta
3rkl vettä 

Koristeluun:
1,5dl vispikermaa
1rkl tomusokeria
1tl Dr. Oetker vaniljasokeria
0,5dl puolukoita
Puolukanvarpuja

1) Esivalmistelut

 Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 175 asteeseen tai kiertoilmalle 160 asteeseen. Vuoraa 20-24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

2) Pohja 

Sekoita keskenään fariinisokeri, vaniljasokeri, öljy sekä kananmuna vispilällä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne kolmessa osassa siivilän läpi öljyseoksen joukkoon. Kääntele tasaiseksi nuolijalla. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste ja hasselpähkinärouhe taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 12-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Kypsyyden voit varmistaa puutikulla. Porkkanakakkupohja saa jäädä meheväksi. Jäähdytä pohja ennen täytteiden tekemistä.

 3) Kanelikinuski

 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan fariinisokeri, kaneli sekä kuohukerma. Sekoita kinuskia, kunnes se alkaa kiehua. Anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia, kunnes kinuski alkaa hieman paksuuntua. Nosta kattila liedeltä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kinuskiin ja sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun jäähtymään. Voit sekoitella kinuskia välillä, jotta se jäähtyy nopeammin huoneen lämpöiseksi. Vinkki: Voit myös laittaa kinuskikattilan kylmään vesihauteeseen, niin se jäähtyy nopeammin.

4) Puolukkatäyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Survo puolukat sauvasekoittimella. Notkista tuorejuusto, lisää sekaan sokerit, rahka sekä puolukkasurvos. Kuumenna vesi ja lisää sekaan puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-puolukka -seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.

5) Kakun kasaaminen 

Nosta jäähtynyt porkkanakakkupohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tai kiristä pohja rengasvuokaan tasaisesti. Voit painella pohjaa hieman, jotta se ulottuu vuoan reunoihin saakka. Laita vuoan reunoihin reunakalvoa tai leivinpaperia, jotta saat kakun irtoamaan hyvin vuoasta.

Kaada kanelikinuskia, sekä puolukkatäytettä vuorotellen vuokaan pohjan päälle. Aloita kinuskista ja lopeta puolukkatäytteeseen. Kerroksia tulee yhteensä kolme. Tasoita kakun pinta ja kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat häviävät. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli, vähintään kahdeksaksi tunniksi.

6) Koristelu

Vaahdota vispikerma ja mausta se tomu- sekä vaniljasokerilla. Pursota kakun pintaan kermavaahtoa, koristele puolukoilla ja puolukan varvuilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihania syksyisiä päiviä!

Tägää instagramissa #amandaleipoo ja #leivojakoristele , niin voin jakaa kuvasi tarinoissani. <3

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *