Kaupallinen yhteistyö: Créme Bonjour
Kävin äitini kanssa viikonloppuna hakemassa läheiseltä pientuottajalta syysherkkuja. Suoraan pellolta nostetuissa vihanneksissa on tunnelmaa ja makua!
Tässä piiraassa maistuvat siis ihanat sadonkorjuun antimet – suippokaali, purjo, sekä porkkana. Créme Bonjourin mustapippurilla maustettu tuorejuusto yhdessä soijan ja siirapin kanssa korostavat kasvisten upeaa makua.
Sadonkorjuupiirakka
Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl perunamuusijauhetta tai ylijäämä perunamuusia
1dl Flora Culinessea
1dl vettä
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 175 asteeseen.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot ja perunamuusijauhe.
- Lisää joukkoon rasva ja sekoita.
- Lisää pikkuhiljaa vesi, samalla sekoittaen. Vaivaa palloksi.
- Voitele halkaisijaltaan 24cm piirasvuoka pienellä määrällä Flora Culinessea ja painele piirakkkataikina vuoan pohjalle ja reunoille (1 cm) tasaisesti.
- Esikypsennä pohjaa uunissa alatasolla 6 minuuttia.
Täyte:
2rkl Flora Culinessea
350g suippokaalia
1 iso porkkana
1 keskikokoinen (100g) purjo
1,5rkl siirappia
1,5rkl soijaa
1,5dl punaleima emmentalia
2rkl hienonnettua persiljaa
- Suikaloi kaali ja raasta porkkana.
- Leikkaa purjo ohueksi suikaleeksi.
- Kuumenna iso paistinpannu ja lisää rasva.
- Lisää pannulle pilkotut kaalit, porkkana, sekä purjo ja anna niiden paistua välillä käännellen.
- Kun kaali alkaa pehmetä, lisää joukkoon siirappi, sekä soija.
- Paista seosta n. 5 minuuttia, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
- Kaada kaalipaistos esikypsennetyn piirakkapohjan päälle.
- Lisää päälle emmentalraaste, sekä hienonnettu persilja.
Tuorejuusto-kerma:
200g Créme Bonjour Mustapippuri -tuorejuustoa
1,5dl Flora Kuohua
2 kanamunaa
0,5-1tl suolaa
- Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kuohukerma.
- Lisää kanamunat, sekä suola ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos kaalipaistoksen päälle ja paista uunissa alatasolla 20 minuuttia kypsäksi.
- Nauti. <3
Ihania herkutteluhetkiä!
Rakkaudella, Amanda
#amandaleipoo
Tämä oli tosi hyvä ohje, ihanan maukas ja mehukas. Nautittiin naisten illanvietossa.
Kiitos Amanda reseptistä!
Ihana kuulla, kiitos palautteesta Minna. 🙂
t.Amanda