Valikko Sulje

Sadonkorjuupiirakka

Kaupallinen yhteistyö: Créme Bonjour

Kävin äitini kanssa viikonloppuna hakemassa läheiseltä pientuottajalta syysherkkuja. Suoraan pellolta nostetuissa vihanneksissa on tunnelmaa ja makua!

Tässä piiraassa maistuvat siis ihanat sadonkorjuun antimet – suippokaali, purjo, sekä porkkana. Créme Bonjourin mustapippurilla maustettu tuorejuusto yhdessä soijan ja siirapin kanssa korostavat kasvisten upeaa makua.

Sadonkorjuupiirakka

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl perunamuusijauhetta tai ylijäämä perunamuusia
1dl Flora Culinessea
1dl vettä

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 175 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja perunamuusijauhe.
  3. Lisää joukkoon rasva ja sekoita.
  4. Lisää pikkuhiljaa vesi, samalla sekoittaen. Vaivaa palloksi.
  5. Voitele halkaisijaltaan 24cm piirasvuoka pienellä määrällä Flora Culinessea ja painele piirakkkataikina vuoan pohjalle ja reunoille (1 cm) tasaisesti.
  6. Esikypsennä pohjaa uunissa alatasolla 6 minuuttia.

Täyte:
2rkl Flora Culinessea
350g suippokaalia
1 iso porkkana
1 keskikokoinen (100g) purjo
1,5rkl siirappia
1,5rkl soijaa
1,5dl punaleima emmentalia
2rkl hienonnettua persiljaa

  1. Suikaloi kaali ja raasta porkkana.
  2. Leikkaa purjo ohueksi suikaleeksi.
  3. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää rasva.
  4. Lisää pannulle pilkotut kaalit, porkkana, sekä purjo ja anna niiden paistua välillä käännellen.
  5. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää joukkoon siirappi, sekä soija.
  6. Paista seosta n. 5 minuuttia, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
  7. Kaada kaalipaistos esikypsennetyn piirakkapohjan päälle.
  8. Lisää päälle emmentalraaste, sekä hienonnettu persilja.

Tuorejuusto-kerma:
200g Créme Bonjour Mustapippuri -tuorejuustoa
1,5dl Flora Kuohua
2 kanamunaa
0,5-1tl suolaa

  1. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kuohukerma.
  2. Lisää kanamunat, sekä suola ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada seos kaalipaistoksen päälle ja paista uunissa alatasolla 20 minuuttia kypsäksi.
  4. Nauti. <3

Ihania herkutteluhetkiä!

Rakkaudella, Amanda

#amandaleipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *