Valikko Sulje

Puoloffee (vegaaninen)

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi 

Flora on lanseeranut 100% kasvipohjaiseen sarjaansa ihanat 100% kasvipohjaiset kermat: Vispi 31%, sekä Ruoka 15%. Kermat ovat linssipohjaisia, joka antaa kermoille miedon herkullisen maun, sekä kauniin vaalean värin. Nämä tuotteet soveltuvat hyvin vegaaneille tai esimerkiksi maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Flora 100% kasvipohjainen Vispi soveltuu niin ruuanlaittoon, kuin leivontaankin. Eli kyseessä on varsinainen monitoimituote. Se kestää hyvin kuumennusta, sekä vaahtoutuu hyvin kauniiksi ja kestäväksi vaahdoksi, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi jälkiruokiin.

Tein vispistä ihanan puoloffeen, joka sopii syksyn herkkupöytään mainiosti. Puolukka on itseasiassa yksi omista lempimarjoistani. Kinuskin makeus ja puolukoiden happamuus on taivaallinen yhdistelmä ja ripaus kanelia tuo ekstratuulahduksen syksyä. Tämä puoloffee maistuu varmasti jokaiselle, ruokavalioon katsomatta. Pssst… Mieheni ei osannut arvata, että kyseessä on vegaaninen piiras. 🙂

Puoloffee (vegaaninen)

Pohja:
250g Digestive -keksejä
100g Flora 100% kasvipohjaista levitettä Original
0,5-1tl kanelia

  1. Vuoraa 20cm halkaisijalta oleva irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  2. Murskaa keksit hienoksi ja lisää murun sekaan kanelia oman maun mukaan.
  3. Sulata levite ja lisää se keksimurun sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Painele keskimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 3-4cm korkeuteen) tasaisesti ja tiiviisti.
  5. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Kinuski:
2dl Flora 100% kasvipohjaista vispiä
2dl fariinisokeria
1dl tomusokeria

  1. Kaada vispi ja fariinisokeri kattilaan. Vinkki: Voit mitata fariinisokerin kätevästi Flora 100% kasvipohjainen vispi purkkiin, etkä tarvitse erillistä mitta-astiaa.
  2. Keitä seosta hiljalleen välillä sekoittaen 15-20 minuuttia, kunnes kinuski on hieman paksumpaa ja tahmeaa.
  3. Ota kinuski pois liedeltä ja anna sen jäähtyä hetken. Voit kaataa kinuskin toiseen astiaan, jotta se jäähtyy nopeammin.
  4. Lisää kinuskin sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  5. Anna kinuskin jäähtyä välillä sekoittaen huoneenlämpöiseksi.
  6. Ota pohja kylmästä ja kaada jäähtynyt kinuski pohjan päälle ja laita takaisin kylmään.
  7. Anna kinuskin kovettua kylmässä n. 2 tuntia.

Täyte:
2dl Flora 100% kasvipohjaista vispiä
2rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
2-3dl puolukoita

  1. Irroita piiras vuoasta ja laita se tarjoiluastialle.
  2. Vaahdota vispi ja mausta tomusokeilla, sekä vaniljasokerilla.
  3. Levitä vaahto kinuskin päälle tasaisesti.
  4. Laita päälle reilusti puolukoita.
  5. Nauti. <3

Herkullisia hetkiä!

Rakkaudella, Amanda

ps. Käytä instagramissa #amandaleipoo, niin nään mitä herkkuja olet tehnyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.