Valikko Sulje

Suussa sulava After eight -kakku (liivatteeton)

Joulusuklaat notkuivat vielä uuden vuoden lähestyessäkin pöydällä ja yksi toisensa jälkeen päätyivät minun suuhuni kuin huomaamatta. Siirsin lempi joulukarkkini, After eight -suklaat sivuun ja päätin tehdä niistä kakun uudenvuodenaatoksi. Niiden suklainen kuori ja raikkaan minttuinen sisälmys on kerrassaan täydellinen yhdistelmä. Halusin tehdä kakun ilman liivatetta ja tämän takia kakku on myös todella nopea tehdä. Tämä kakku on täyttä tavaraa ja varma suklaahimon taltuttaja.

After eight -kakku

Pohja:
170g digestivekeksejä
50g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun 20cm halkaisijaltaan olevan itopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g After eight -suklaata
170g maitosuklaata

Vaahdota vispikerma ja jätä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto. Sulata ensin maitosuklaa mikrossa melkein sulaksi, jonka jälkeen lisää After eight -suklaat maitosuklaan joukkoon. Sulata suklaat loppuun mikrossa aina 15 sekuntia kerrallaan. Sulaessaan minttusuklaa menee hieman oudon näköiseksi, mutta älä huolestu siitä. Lisää sulat suklaat tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Kun seos on tasaista lisää vielä seokseen kermavaahto.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hytymään. Anna kakun hyytyä siellä yön yli.

Koristeluun:
2dl vispikermaa
Pieni pala maitosuklaata rouhittuna
4kpl After eight -suklaapaloja

Ota hyytynyt kakku vuoasta irti ja nosta tarjoiluastialle. Kakun sivut saat tasoitettua ihanan sileiksi käyttämällä palettiveistä. Kuumenna paletti lämpimän veden alla ja sliippaa sillä kakun sivut sileiksi ja kiiltäviksi.

Vaahdota kerma ja pursota sitä haluamallasi tyllalla kakun päälle. Rouhi pursotusten päälle maitosuklaata. Leikkaa After eight -suklaapalat kahteen osaan ja laita kakun päälle.

Kiitos kuluneesta vuodesta, ihanaa kun olette mukana! <3 Toivottavasti vuodesta 2020 tulee herkullinen.

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *