Valikko Sulje

Helpot tortillaletut

Jouluruokien jälkeen on taas ihana syödä jotain aivan muuta, kuten herkullisia itse tehtyjä tortilloja lempi täytteillä. Nämä helpot tortillaletut päihittävät kaupan valmiit letut 6-0. Tortillat sopivat myös hyvin tulevan uudenvuodenaaton herkkupöytään.

Tortillaletut (8 kpl)

4dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1,25dl vettä
0,5dl rypsiöljyä

25g sulaa voita voitelemiseen

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Nypi jauhoseokseen vähän kerrallaan vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa muutama minuutti kunnes taikinasta tulee kiiltävä ja kimmoisa pallo. Kääri taikina kelmuun ja annan levätä täytteiden teon ajan, n. 15 minuuttia.

Ota taikina kelmusta ja vaivaa siitä tanko. Leikkaa tanko 8 yhtä suureen osaan. Ota yksi osio kerrallaan ja jätä muut taikinapalat kelmun alle. Pyöritä taikinapalasta pallo ja kauli se letuksi joko pulikalla tai tavallisella kaulimella. Tee näin jokaiselle taikinapalalle. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, voit välillä venytellä taikinaa, jotta saat mahollisimman suuren letun.

Paista letut yksitellen öljytyllä pannulla molemmilta puolilta n. 1-2 minuuttia kunnes pintaan tulee mustia pisteitä. Laita letut odottamaan miedolle lämmölle uuniin siksi aikaa, että saat paistettua kaikki letut. Voitele letut lopuksi voisulalla. Täytä tortillaletut lempi täytteilläsi ja ei muuta kuin ääntä kohti. Nam!

Vinkki: Mikäli tykkäät isommista letuista, tee taikina kaksinkertaisena niin saat suuria tortillalettuja.

Rakkaudella, Amanda

 

2 Comments

  1. minna-riitta pulkkinen

    WOW🥰
    Taas yksi kokeiltava tuote.
    Nyt jo tien jotta kaupan lätyt jää armottomasti kakkoseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *