Valikko Sulje

Suolaiset joulutortut

Kysyin aiemmin tällä viikolla instagramissa olisiko seuraava resepti blogiin suolainen vai makea. Suolainen resepti oli toivotumpi ja ehdotusten joukossa oli suolaiset joulutortut. En ole koskaan sellasia tehnyt tai maistanut, vaikka olin toki niistä kuullut. Päätin kehitellä reseptin tämän idean ympärille, kiitos siitä!

Nämä nopeat ja helpot suolaiset herkut sopivat joulun kahvipöytään tai vaikkapa uuden vuoden herkutteluihin ja vievät kielen mennessään. Nam!

Kylmäsavulohitortut

5kpl torttutaikinalevyjä

Täyte:
120g smetanaa
1-2rkl sitruunan puristettua mehua
2rkl hienonnettua tilliä
1tl suolaa
ripaus sitruunapippuria
80-100g kylmäsavulohta
1 kananmuna voiteluun

Sulata torttutaikinalevyt leivinpaperin päällä huoneenlämmössä ja leikkaa jokainen levy kahteen osaan neliön muotoiseksi. Tämän jälkeen leikkaa neliön jokaiseen kulmaan puoliympyrän muotoiset viillot veitsellä keskustaa kohden.

 

Sekoita kaikki muut täytteen aineet keskenään paitsi kala. Levitä täytettä torttulevyjen päälle. Taittele neliöiden kulmat keskelle ja paina. Lisää jokaisen tortun keskelle vielä nokare smetanatäytettä, jonka jälkeen lisää kylmäsavulohta paloina täytteen keskelle. Voitele kananmunalla.

Paista torttuja kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan, kunnes tortut ovat kauniin kullan ruskeita (myös pohjasta). Koristele tillillä ja nauti.

Prosciuttotortut

5kpl torttutaikinalevyjä

Täyte:
Creme bonjour yrttitarha -tuorejuustoa
10 siivua prosciuttoa
0,5-1dl emmental -juustoraastetta
5 miniluumutomaattia
ripaus mustapippuria
kananmuna voiteluun
basilikan lehtiä

Sulata torttutaikinalevyt leivinpaperin päällä huoneenlämmössä ja leikkaa jokainen levy kahteen osaan lyhyestä sivusta aina alas saakka. Levitä jokaisen levyn päälle tuorejuustoa melko reilusti, jonka jälkeen laita jokaisen taikinasiivun päälle yksi kinkkusiivu. Kierrä jokainen taikinasiivu yksi kerrallaan päistä käsillä eri suuntiin ja muotoile kierteiksi. Voitele kierteet kananmunalla ja laita päälle oman maun mukaan juustoraastetta. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta jokaisen kierteen keskelle yksi tomaatti. Rouhi tomaattien päälle pieni ripaus mustapippuria.

 

Paista torttuja kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan, kunnes tortut ovat kauniin kullan ruskeita (myös pohjasta). Koristele basilikan lehdillä ja nauti.

Kaksi yötä jouluun on, laskin aivan itse…

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *