Valikko Sulje

Raikas pipari-appelsiinijuustokakku

Raskaiden jouluruokien jälkeen jälkiruuaksi sopii hyvin raikas juustokakku, jossa maistuu piparkakku ja appelsiini. Tämä ihanan pirteä joulukakku tuo myös hieman väriä tähän harmaaseen ja sateiseen ilmaan.

Pipari-appelsiinijuustokakku (10-12 hlö)

Pohja:
180g piparkakkuja
70g voita

Murskaa piparkakut muruksi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Täyte:
3dl vispikermaa
200g piparkakkurahkaa
200g tuorejuustoa
0,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
0,5dl vettä
7 liivatetta

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen piparkakkurahka. Lisää vielä tomu- ja vaniljasokeri, sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Lämmitä 0,5dl vettä ja purista pehmenneistä liivatteista vesi. Lisää liivatteet kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Nostele kermavaahto joukkoon nuolijaa apuna käyttäen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kiille:
2dl appelsiinituoremehua
1rkl tomusokeria
tilkka vettä
3 liivatetta

Kun täyte on hyytynyt jääkaapissa n. 2 tunnin  ajan voit tehdä kiilteen. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään appelsiinimehu ja tomusokeri. Kuumenna pieni määrä vettä ja purista pehmenneistä liivatteista vesi, jonka jälkeen lisää ne kuuman veden joukkoon. Tämän jälkeen lisää liivateseos ohuena nauhana appelsiinimehun joukoon koko ajan sekoittaen. Anna seoksen laskeutua hetki, että suurimmat ilmakuplat lähtevät. Kaada kiille täytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vielä yön yli (vähintään 4 tuntia).

Koristeluun:
Vispikermaa
Piparkakkuja
Appelsiinia
Kanelitankoja

Koristele kakku kermapursotuksin, piparkakuilla, appelsiinilla ja kanelitangolla.

Vinkki: Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla tai voilla ja tomusokerilla, jotta kakku lähtee kauniisti vuoasta irti.

Mukavaa joulun aikaa ja leivontahetkiä!

Rakkaudella, Amanda

4 Comments

  1. Pallopipari

    Ohjeesta on tainnu unohtua vaniljasokerin lisääminen? Ja myöskin kerma meinasi unohtua sivuun odottelemaan 😀 Eiköhän tuosta silti ihan kelpo kakku tule, ainakin täyte maistui tosi hyvältä!

  2. Amanda

    Moikka, Kiitos huomioista. Lisäsin nämä nyt reseptiin. 🙂 Toivottavasi kakku onnistui hyvin. t.Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *