Valikko Sulje

Sitruunajuustokakku mangokiilteellä

Tämä sitruunajuustokakku on pilkahdus kevään aurinkoa. Täyte on raikas ja hieman kirpsakka. Kauralastupohja on rapea ja makea, mango pehmentää makua. Ah, niin ihanaa!

Itse pidän hieman kirpeästä sitruunan mausta, mutta jos kaipaat täytteeseen lisää makeutta niin lisää sokeria oman mielesi mukaan. Maisteleminen on yksi leivonnan ja ruuanlaiton tärkein vaihe! Itse laitoin sokeria 1,25dl ja se oli omaan suuhun juuri sopiva.

Maailman tilanne ahdistaa, mutta leivonta rentouttaa, saa ajatukset hetkeksi muualle ja tuo hyvää mieltä.

Sitruunajuustokakku mangokiilteellä

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 20cm halkaisijalta olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.

Pohja:
175g kauralastuja
50g voita/margariinia

  1. Murskaa keksit ja sulata voi.
  2. Lisää sula voi keksimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.
  4. Nosta pohja kovettuaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
4dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
1,25-1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
6 liivatetta
0,75dl sitruunan mehua

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Mittaa kulhoon tuorejuusto ja sokerit.
  4. Raasta sekaan sitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi.
  5. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se.
  6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne sitruunamehun joukkoon.
  7. Anna sitruunamehun jäähtyä hetki, jonka jälkeen kaada se ohuena nauhana tuorejuuston sekaan samalla sekoittaen.
  8. Lisää tuorejuuston sekaan vielä kermavaahto ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  9. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita.
  10. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen kuin teet kiilteen.

Kiille:
2dl mangososetta (esim. Bonne)
1rkl tomusokeria
2 liivatetta
tilkka vettä

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sekoita mangosose ja tomusokeri keskenään.
  3. Kuumenna tilkka vettä ja sulata puristetut liivatteet sinne.
  4. Kaada liivateneste ohuena nauhana mangososeen sekaan samalla sekoittaen.
  5. Kaada mangokiille kakun päälle ja kopauta vuokaa hieman, että sen pinta tasoittuu.
  6. Nosta kakku kylmään vielä vähintään 4 tunniksi.

Koristelu:
1dl vispikermaa
2tl tomusokeria
½ sitruuna
pensasmustikoita
tuoretta minttua

  1. Kun kakku on hyytynyt irrota se vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
  3. Purosta kakun ulkokehälle ”kranssi” tähtityllalla.
  4. Leikkaa sitruunasta kolme ohutta viipaletta ja kuivata ne talouspaperilla. Leikkaa vielä viillot jokaisen viipaleen keskiosaan saakka ja taita viuhkoiksi. Asettele viuhkat kakun päälle.
  5. Asettele päälle vielä pensasmustikoita ja mintunlehtiä.
  6. Nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.