Valikko Sulje

Persikka-rahkapullat

Tässä ohje todella pehmeisiin ja keväisiin rahkapulliin. Nämä sopivat erinomaisesti tehtäväksi esimerkiksi pääsiäisen aikoihin. Yksinkertaista ja herkkua!

Persikka-rahkapullat (16kpl)

Pullataikina:
2,5dl maitoa
0,5tl suolaa
1dl sokeria
2 tl kardemummaa
1pss kuivahiivaa
6dl vehnäjauhoja
100g voita

  1. Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
  2. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja sekoita.
  3. Sekoita kuivahiiva 3dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen.
  4. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa samalla alustaen ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
  5. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
  6. Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätetään se kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 60min).
  7. Kaada hyvin kohonnut pullataikina pöydälle ja vaivaa siitä pitko.
  8. Jaa pitko 16 yhtä suureen osaan.
  9. Pyöritä pulliksi ja nosta pellille kohoamaan liinan alle vähintään 30 minuutiksi.

Täyte:
250g rahkaa
1,5 kananmunaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
loraus sitruunan puristettua mehua
1prk persikoita

Voiteluun:
1/2 kananmuna

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 185 asteeseen.
  2. Valmista täyte sekoittamalla keskenään rahka, kanamuna, sokerit ja sitruunan mehu. Viipaloi persikat.
  3. Paina kohonneiden pullien keskelle kolo esimerkiksi lasia/kuppia apuna käyttäen.
  4. Voitele pullien reunat huolellisesti kananmunalla.
  5. Lisää koloon rahkatäyte ja päälle persikkaviipaleet.
  6. Paista pullia uunin alaosassa n. 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.
  7. Nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *