Tässä ohje todella pehmeisiin ja keväisiin rahkapulliin. Nämä sopivat erinomaisesti tehtäväksi esimerkiksi pääsiäisen aikoihin. Yksinkertaista ja herkkua!
Persikka-rahkapullat (16kpl)
Pullataikina:
2,5dl maitoa
0,5tl suolaa
1dl sokeria
2 tl kardemummaa
1pss kuivahiivaa
6dl vehnäjauhoja
100g voita
- Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
- Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja sekoita.
- Sekoita kuivahiiva 3dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen.
- Lisää loput jauhot pikkuhiljaa samalla alustaen ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
- Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
- Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätetään se kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 60min).
- Kaada hyvin kohonnut pullataikina pöydälle ja vaivaa siitä pitko.
- Jaa pitko 16 yhtä suureen osaan.
- Pyöritä pulliksi ja nosta pellille kohoamaan liinan alle vähintään 30 minuutiksi.
Täyte:
250g rahkaa
1,5 kananmunaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
loraus sitruunan puristettua mehua
1prk persikoita
Voiteluun:
1/2 kananmuna
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 185 asteeseen.
- Valmista täyte sekoittamalla keskenään rahka, kanamuna, sokerit ja sitruunan mehu. Viipaloi persikat.
- Paina kohonneiden pullien keskelle kolo esimerkiksi lasia/kuppia apuna käyttäen.
- Voitele pullien reunat huolellisesti kananmunalla.
- Lisää koloon rahkatäyte ja päälle persikkaviipaleet.
- Paista pullia uunin alaosassa n. 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.
- Nauti. <3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.