Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour
Loppukesän ja alkusyksyn juhliin oiva tarjottava on kreikkalainen kasvisvoileipäkakku. Kreikkalaiset maut kätkeytyvät voileipäkakun sisään yhdessä Crème Bonjour maustamattoman tuorejuuston kanssa.
Valmistelut ennen kuin aloitat tekemään kakkua:
- Laita 500g kreikkalaista jogurttia valumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi/yön yli siivilään, jossa on harso tai esimerkiksi suodatinpussi. Näin jogurtista lähtee ylimääräinen neste ja täytteistä ei tule vetisiä.
- Raasta täytteen kurkku hienoksi raasteeksi ja laita sekin valumaan jääkaappiin siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Kreikkalainen voileipäkakku (n. 15hlö)
10 siivua vaaleaa paahtoleipää
10 siivua tummaa täysjyvä paahtoleipää
Kostutus:
2dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2rkl sitruunan puristettua mehua
- Aseta 20-22cm irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle tai kakkupahville.
- Leikkaa paahtoleivistä kovat reunat pois.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio, sekä sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi.
- Aloita kokoaminen leikkaamalla 5 siivua tummaa paahtoleipää vuoan reunojen sisälle. Joudut hieman leikkaamaan ja asettelemaan paloja, jotta saat kakusta pyöreän muotoisen.
- Kostuta leivät pullasutia apuna käyttäen.
- Lisää leipien päälle 1/2 ensimmäisestä täytteestä tasaisesti ja lado päälle 5 siivua vaaleaa paahtoleipää.
- Kostuta leivät ja lisää päälle kurkkutäyte kokonaisuudessaan.
- Jatka edelleen kakun kokoamista tummilla paahtoleivillä ja kostuta leivät.
- Kaada loput ensimmäisestä täytteestä tummien leipien päälle ja asettele viimeiset vaaleat paahtoleivät täytteen päälle tasaisesti. Muista vielä kostuttaa ylinkin kerros.
- Laita vuoan päälle kelmu ja nosta kakku kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
Täyte 1 (kahteen väliin):
200g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1dl kreikkalaista jogurttia
3/4 punaista suippopaprikaa
1dl kivettömiä kalamataoliiveja
1 pieni punasipuli
100g fetaa
2rkl silputtua persiljaa
0,5tl jauhettua mustapippuria
1tl suolaa
- Sekoita keskenään tuorejuusto, sekä valutettu jogurtti.
- Pilko pieneksi paprika, oliivit, sipuli, sekä persilja ja lisää ne tuorejuusto-jogurtti -seokseen.
- Murusta feta ja lisää joukkoon.
- Lisää mausteet ja sekoita.
Täyte 2 (yhteen väliin):
100g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1dl kreikkalaista jogurttia
1/2 iso kurkku
1-2 valkosipulin kynttä
1rkl hienonnettua minttua
0,5tl suolaa
- Sekoita keskenään tuorejuusto, sekä valutettu jogurtti.
- Lisää joukkoon myös valutettu kurkkuraaste.
- Murskaa valkosipulinkynnet, sekä hienonna minttu ja lisää ne täytteen sekaan.
- Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi.
Kuorrute:
500g Créme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1dl kreikkalaista jogurttia
Koristelu:
n.50g jääsalaattia
1/4 punaista suippopaprikaa
punasipulia
kivettömiä kalamataoliiveja
n.50g fetaa
herneenversoja
ripaus mustapippuria
- Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen vispilää apuna käyttäen.
- Avaa ja poista irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä.
- Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja sivuille palettiveistä apuna käyttäen.
- Pursota kuorrutetta kakun yläkehälle haluamaasi tyllaa apuna käyttäen.
- Pilko salaatti, paprikat ja punasipuli, sekä feta.
- Koristele kakku kreikkalaisella salaatilla ja herneenversoilla.
- Rouhi päälle hieman mustapippuria.
- Nauti. <3
Ihania viimeisiä elokuun päiviä!
Rakkaudella, Amanda