Valikko Sulje

Kreikkalainen voileipäkakku

Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour

Loppukesän ja alkusyksyn juhliin oiva tarjottava on kreikkalainen kasvisvoileipäkakku. Kreikkalaiset maut kätkeytyvät voileipäkakun sisään yhdessä Crème Bonjour maustamattoman tuorejuuston kanssa.

Valmistelut ennen kuin aloitat tekemään kakkua:

  1. Laita 500g kreikkalaista jogurttia valumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi/yön yli siivilään, jossa on harso tai esimerkiksi suodatinpussi. Näin jogurtista lähtee ylimääräinen neste ja täytteistä ei tule vetisiä.
  2. Raasta täytteen kurkku hienoksi raasteeksi ja laita sekin valumaan jääkaappiin siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

Kreikkalainen voileipäkakku (n. 15hlö)

10 siivua vaaleaa paahtoleipää
10 siivua tummaa täysjyvä paahtoleipää

Kostutus:
2dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2rkl sitruunan puristettua mehua

  1. Aseta 20-22cm irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle tai kakkupahville.
  2. Leikkaa paahtoleivistä kovat reunat pois.
  3. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio, sekä sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi.
  4. Aloita kokoaminen leikkaamalla 5 siivua tummaa paahtoleipää vuoan reunojen sisälle. Joudut hieman leikkaamaan ja asettelemaan paloja, jotta saat kakusta pyöreän muotoisen.
  5. Kostuta leivät pullasutia apuna käyttäen.
  6. Lisää leipien päälle 1/2 ensimmäisestä täytteestä tasaisesti ja lado päälle 5 siivua vaaleaa paahtoleipää.
  7. Kostuta leivät ja lisää päälle kurkkutäyte kokonaisuudessaan.
  8. Jatka edelleen kakun kokoamista tummilla paahtoleivillä ja kostuta leivät.
  9. Kaada loput ensimmäisestä täytteestä tummien leipien päälle ja asettele viimeiset vaaleat paahtoleivät täytteen päälle tasaisesti. Muista vielä kostuttaa ylinkin kerros.
  10. Laita vuoan päälle kelmu ja nosta kakku kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.

Täyte 1 (kahteen väliin):
200g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1dl kreikkalaista jogurttia
3/4 punaista suippopaprikaa
1dl kivettömiä kalamataoliiveja
1 pieni punasipuli
100g fetaa
2rkl silputtua persiljaa
0,5tl jauhettua mustapippuria
1tl suolaa

  1. Sekoita keskenään tuorejuusto, sekä valutettu jogurtti.
  2. Pilko pieneksi paprika, oliivit, sipuli, sekä persilja ja lisää ne tuorejuusto-jogurtti -seokseen.
  3. Murusta feta ja lisää joukkoon.
  4. Lisää mausteet ja sekoita.

Täyte 2 (yhteen väliin):
100g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1dl kreikkalaista jogurttia
1/2 iso kurkku
1-2 valkosipulin kynttä
1rkl hienonnettua minttua
0,5tl suolaa

  1. Sekoita keskenään tuorejuusto, sekä valutettu jogurtti.
  2. Lisää joukkoon myös valutettu kurkkuraaste.
  3. Murskaa valkosipulinkynnet, sekä hienonna minttu ja lisää ne täytteen sekaan.
  4. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi.

Kuorrute:
500g Créme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1dl kreikkalaista jogurttia

Koristelu:
n.50g jääsalaattia
1/4 punaista suippopaprikaa
punasipulia
kivettömiä kalamataoliiveja
n.50g fetaa
herneenversoja
ripaus mustapippuria

  1. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen vispilää apuna käyttäen.
  2. Avaa ja poista irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä.
  3. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja sivuille palettiveistä apuna käyttäen.
  4. Pursota kuorrutetta kakun yläkehälle haluamaasi tyllaa apuna käyttäen.
  5. Pilko salaatti, paprikat ja punasipuli, sekä feta.
  6. Koristele kakku kreikkalaisella salaatilla ja herneenversoilla.
  7. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
  8. Nauti. <3

Ihania viimeisiä elokuun päiviä!

Rakkaudella, Amanda

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *