Valikko Sulje

Haaveista todeksi

Kuva: Anna K. Greus

Syksyllä 2017 innostuin leipomisesta ja inpiroiduin näkemistäni upeista kakuista. Tavoitteenani oli harjoitella tekemään näyttäviä ja maistuvia kakkuja. Mieheni löysi alennuksesta sokerimassatyövälineitä ja aloin harjoittelemaan jo samana iltana. Sillä tiellä olen edelleen. Hurahdin totaalisesti ja harjoittelin päivittäin ahkerasti. Melko pian totesinkin olevani kakkujen suhteen melkoinen perfektionisti, mikä ei välttämättä muuten luonnettani niin hyvin kuvaakaan.

Vuosi sitten tammikuussa (2019) laitoin hakemuksen Koko Suomi leipoo -ohjelmaan kun näin, että 5. tuotantokaudelle haettiin leipureita. Lähdin tavoittelemaan unelmaa, joka itsestänikin tuntui lähes mahdottomalta. Jälkikäteen ajateltuna, aika rohkeaa kun miettii kuinka kokematon olin leipurina. Kevään aikana unelma mukaan pääsystä alkoi näyttämään todellisemmalta, sillä pääsin hakuprosessissa eteenpäin. Kevään lopulla sain odotetun puhelun, pääsin mukaan 12 kotileipurin mukana kilpailemaan parhaan kotileipurin tittelistä tulevana kesänä.

Maija ja Bettina <3 Kuva: Anna K. Greus

Koko Suomi leipoo -kilpailu oli kokemuksena erittäin hieno, opettavainen ja raskaskin. Tapasin matkan varrella upeita ihmisiä, niin kanssakilpailijoita kuin muitakin ohjelmassa mukana olleita. Teistä sai paljon tukea ja energiaa jokaiseen pävään ja haasteeseen, kiitos! <3 Uskomaton määrä ihmisiä laittaa itsensä likoon, jotta saadaan näin upea ohjelma aikaiseksi. Jokaisella on oma roolinsa ja kaikkia tarvitaan.

Viikko sitten maanantaina upea matka huipentui finaaliin ja Koko Suomi leipoo -kilpailun voittoon. Olo on uskomattoman iloinen, liikuttunut ja syvästi kiitollinen! Alkukauden aikana en voinut kuvitellakaan pääseväni finaaliin saakka, saatika voittavani. Voitto tuli todellakin yllätyksenä ja erittäin iloisena sellaisena. Olen syksyn aikana monet kerrat saanut silmäni kostumaan miettiessäni tätä upeaa kokemusta.

Kuva: Anna K. Greus
Kuva: Anna K. Greus
Kuva: Anna K. Greus

Kiitos omalle perheelleni, teitte mahdolliseksi sen, että pääsin tavoittelemaan omia unelmiani. Olette rakkaita!

Tämä kokemus sai minut uskomaan itseeni entistä lujemmin. Tämä oli muistutus itselleni, sekä kaikille muille siitä, että omia unelmia kannattaa tavoitella. Joskus ne hulluimmatkin unelmat ja haaveet voi muuttua todeksi. Jenni Pääskysaarta lainatakseni: “Unohda kaikki, mitä joku muu on sanonut vahvuuksistasi ja heikkouksistasi. Selvitä itse, mihin kaikkeen pystyt. Tulet hämmästymään.”

Viikon aikana olen saanut todella paljon ihania viestejä, kukkalähetyksia ja onnitteluja. Olen painanut niistä sydämeeni jokaisen, Kiitos! Tuntuu uskomattomalta, miten tuntemattomatkin ihmiset haluavat ja ehtivät kirjoittaa minulle niin kauniita sanoja. Kiitollisuuden määrää on vaikea pukea sanoiksi.

Leipominen on minulle rakas harrastus, intohimo ja tästä eteenpäin yhä vahvemmin myös ammatti. Upeaa, että saa luoda jotain mikä ilahduttaa muita. Jotain herkullista, jotain näyttävää, jotain kaunista. Taiteeksikin sitä voisi kutsua. Joka tapauksessa, leipoessani saan ilmaista itseäni ja joka päivä inspiroitua uusista asioista.

Finaalikakku. Kuva: Anna K. Greus

Toivottavasti Koko Suomi leipoo -kilpailu ja sen voitto on upea alku jollekin ihanalle! <3

Rakkaudella, Amanda

6 Comments

 1. Sari Carlsson

  ❤️Ihanasti kirjoitettu, osaammeko edes ymmärtää tapahtunutta, erityistaitoasi ja ahkeruuttasi. Olemme niin ylpeitä ja iloisia sinusta❤️ äiti ja pappa

 2. Maritta

  Onnea ! Oli hieno kilpailu, kun olitte loppuun saakka melko tasaväkisiä. Kuitenkin sitä koko ajan toivoi sinun voittoa. Sillä tottahan toki sitä melkein naapurikylän leipurin halusi voittavan 🙂

 3. Amanda

  Kiitos äiti ja pappa! <3 Olette aina tukena ja auttamassa!

 4. Amanda

  Kiitos <3 Kilpailu oli alusta saakka tasaväkistä ja kaikki onnistuivat vuorollaan tehtävissä. Hieno kokemus!

 5. minna-riitta pulkkinen

  Uskon jotta koko kilpailu ja sen aika meni “sinne jonnekkin syvälle”. Nii se tais mennä täällä katsomonkin puolella. Koko kisamatkan olit meilläkin ajatuksissa/sydämessä. Mielessämme/sydämissä tsempattiin sinuu sekä Koko tein perhettä jaksamaan. JA VOITTOHAN SIELTÄ “NAPSAHTI” IHAN OIKEESEEN OSOTTEESEEN. Nyt uusin tuulin ja purjein vaan täysillä uutta kohti. Ja mikäs sen ihanampaa ko voi yhdistää Rakkaan Harrastuksen & Työn jota Rakastaa. Onnea & Menestystä Uuteen IHANA AMANDA + PERHE.

 6. Amanda

  Niin ihania sanoja Minttu, kiitos paljon! ❤Nyt taas herkistelen täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *