Valikko Sulje

Runebergin kakku

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi

Runebergin päivä on jo perjantaina. Torttujen sijaan voit leipoa kokonaisen kakun, joka saa katseet kääntymään. Kakussa maistuu perinteiset runebergintortun maut: piparit, kardemumma, manteli ja vadelma. Niin hyvää!

Reseptissä käytin Floran tuttuja hyväksi todettuja tuotteita: Flora & Voita, Flora täyteläistä kuohua, sekä Flora vispiä. Näiden kaikkien tuotteiden pakkaukset ovat uudistuneet ja löydät ne kauppojen kylmähyllyiltä.

Runebergin kakku

Pohja:
200g Flora & Voita
1,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 isoa kananmunaa

3dl vehnäjauhoja
2,5dl mantelijauhoja
1dl piparkakkumurua
3tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

2,5dl Flora täyteläistä kuohua

  1. Vuoraa kaksi 20cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjaa leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 165 asteeseen.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen Flora & Voi ja sokerit vaahdoksi.
  4. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen samalla koko ajan vatkaten.
  5. Murskaa piparkakut.
  6. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen Flora kuohun kanssa. Jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina puoliksi kahteen vuokaan ja paista pohjia uunissa n. 25 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile puutikulla, että siihen ei tartu enää raakaa taikinaa.
  8. Jäähdytä pohjat.
  9. Kun pohjat ovat jäähtyneet, leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan, niin että saat neljä pohjaa.

Vinkki: Mikäli haluat paistaa pohjan yhdessä 20cm vuoassa, niin sekin onnistuu. Tällöin paistoaika pitenee huomattavasti. Varmista pohjan kypsyys puutikulla.

Leikatut ja jäähtyneet kakkupohjat.

Täyte:
5dl (2prk) Flora vispiä
200g Créme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
4rkl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta

2dl vadelmahilloa

  1. Vaahdota Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Pehmennä tuorejuusto lusikalla ja lisää vaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi ja jämäkäksi vaahdoksi.
Kakun täyttö.

Kakun kasaaminen:
2dl omenamehua kostutukseen

Vinkki: Mikäli haluat kakun aikuiseen makuun, voit käyttää kostukkeena esimerkiksi mantelilikööriä tai punssia.

  1. Nosta ensimmäinen jäähtynyt kakkupohja kakkualustalle tai -lautaselle. Kostuta pohja omenamehulla pullasutia apuna käyttäen.
  2. Pursota kakun ulkoreunalle täytettä kehämäisesti ja lisää keskelle 0,5dl vadelmahilloa. Lopuksi täytä keskiosa myös kerma-tuorejuustotäytteellä ja tasoita pinta palettiveitsellä.
  3. Nosta päälle seuraava kakkupohja ja toista sama.
  4. Tee näin myös kolmannelle kerrokselle. Muista kostuttaa jokainen pohja.
  5. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta jälleen omenamehulla. Sivele kakun pinta vadelmahillolla ja nosta kakku kylmään tekeytymään. Valmista sillä välin kakun kiille. Säästä vielä kerma-tuorejuustotäytettä pursotuksiin.
Kakku ennen vadelmien ja kiilteen lisäämistä.

Kiille:
1,5dl vettä
1,5dl hyytelösokeria

n.3dl suomalaisia pakastevadelmia

  1. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta se.
  2. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hyytelösokeri.
  3. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kiehahtaa nopeasti. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.
  4. Nosta kakku pois jääkaapista ja asettele pakastevadelmat jäisinä kakun pinnalle.
  5. Kiilleseoksen pinnalle on muodostunut ”kalvo”, kuori se pois lusikkaa apuna käyttäen.
  6. Sivele kakun pintaan kiille pullasutia apuna käyttäen tasaisesti.
  7. Pursota lopuksi vielä kerma-tuorejuustotäytettä kakun reunoille.
  8. Nauti. <3

 

Vadelmien asettelu kakun päälle.

 

Kiille.

 

Rakkaudella, Amanda

ps. Jaa kuvasi instagramissa #amandaleipoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *