Valikko Sulje

Laskiaispullavohvelit

Laskiaispullavohvelit 10kpl

Pullataikina:
2,5dl maitoa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
1pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
5,5-6dl vehnäjauhoja
75g voita

Lisäksi:
Paistamiseen öljyä
Vispikermaa
Hilloa

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri, sekä kardemumma.
  2. Mittaa toiseen astiaan 3dl vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon kuivahiiva.
  3. Sekoita hiiva-jauhoseos maitoon vispilällä.
  4. Lisää seuraavaksi suola.
  5. Lisää taikinaan jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa samalla taikinaa. Lisää voi pehmeänä. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Lisää jauhoja taikinaan vain sen verran, että se juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista.
  6. Vaivaa taikinaa koneella n. 10 minuuttia ja käsin hieman pidempään.
  7. Peitä kulho kelmulla/leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n. tunti.
  8. Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 10 yhtäsuureen osaan.
  9. Kauli jokainen osa pyöreäksi lituskaksi letuksi ja jätä ne vielä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan leivinliinan alle n. 30 minuutiksi.
  10. Paista pullat vohveliraudalla yksitellen rapeiksi, käytä paistamiseen esimerkiksi rypsiöljyä.
  11. Nauti laskiaispullavohvelit kermavaahdon ja hillon kera. <3

Rakkaudella, Amanda

#amandaleipoo

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.