Valikko Sulje

Rocky Road -kuppikakut

Kaupallinen yhteistyö: Crème Bonjour ja Flora Suomi

Ystävänpäivänä on ihana tehdä jotain vaaleanpunaista ja söpöä! Näin poikkeuksellisena aikana ystävää voi ilahduttaa, vaikka viemällä oven taakse suloiset ja herkulliset Rocky Road -kuppikakut. <3

Suklaiset kuppikakut valmistuvat vaivattomasti Floran ja Crème Bonjourin tuotteilla. Suklaisen taikinan sisään kätkeytyy suolapähkinärouhetta ja vaahtokarkkeja, niin kuin Rocky roadeihin kuuluukin.

Ihanaa ystävänpäivää!

Rocky Road -kuppikakut (15kpl isoja kuppikakkuja)

125g Flora & Voita
50g maitosuklaata

2,5dl Flora täyteläistä kuohua
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria

3dl vehnäjauhoja
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa

50g maitosuklaata
0,5dl suolapähkinärouhetta
1dl minivaahtokarkkeja

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 185 asteeseen.
  2. Mittaa mikron kestävään kulhoon tai pieneen kattilaan Flora & Voi, sekä maitosuklaa. Sulata ne yhdessä mikrossa tai hellalla pienellä teholla samalla sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan.
  3. Kaada toiseen kulhoon Flora kuohu. Lisää sekaan kananmunat, sekä sokerit ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää joukkoon myös voi-suklaa -seos ja sekoita.
  4. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
  5. Rouhi maitosuklaa ja pähkinät pieneksi, sekä mittaa vaahtokarkit. Lisää ne nuolijalla käännellen taikinaan.
  6. Jaa taikina tasaisesti 15 kuppikakkuvuokaan. Voit lopuksi vielä painella vaahtokarkkeja taikinan sisään, ettei ne kupli liikaa paiston aikana.
  7. Paista kuppikakkuja uunissa n. 12-15 minuuttia. Kuppikakkuja ei kannata paistaa liikaa, ettei niistä tule kuivia.
  8. Jäähdytä kuppikakut ennen kuorruttamista.

Kuorrute:
2,5dl (1 prk) Flora vispiä
200g (1prk) Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
4rkl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta
tippa vaaleanpunaista pastaväriä

Koristeet:
Maitosuklaarouhetta
Suolapähkinärouhetta
Minivaahtokarkkeja

  1. Vaahdota Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
  2. Pehmennä Crème Bonjourin maustamaton tuorejuusto lusikalla ja lisää se vaahdon sekaan. Jatka vatkaamista.
  3. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää halutessasi tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä ja sekoita.
  5. Kaavi kuorrute pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tyllalla kuorrute kuppikakkujen päälle.
  6. Koristele kuppikakut vaahtokarkeilla, maitosuklaa- ja suolapähkinärouheella.
  7. Nauti. <3

Vinkki: Nämä kuppikakut maistuvat jopa paremmilta seuraavana päivänä, joten voit huoletta leipoa ne etukäteen! 🙂

Rakkaudella, Amanda

ps. Jaa kuvasi Insatgramissa käyttämällä #amandaleipoo.

10 Comments

  1. Tuija

    Heippa, onkohan kaakaon mitta oikein? Ohjeessa ei käy ilmi milloin voi-ja suklaaseos lisätään. Kuppikakut lyssähti heti paiston jälkeen kuopalle😶

  2. Amanda

    Hei Tuija, Kiitos tarkkaavaisuudesta. Nyt ohjeeseen lisätty tuo voi-suklaa -seoksen lisääminen taikinaan. Kaakaon määrä on kyllä oikein, 0,75dl. Mistäköhän lässähtäminen mahtoi johtua, itselleni ei ole sellaista käynyt. Onpas harmillinen juttu. Olisiko kuppikakut voineet olla vielä sisältä raakoja? Yt. Amanda

  3. Minna

    Hei,

    Ohjeesta taitaa puuttua, että missä vaiheessa voi-suklaa seos lisätään taikinaan.

  4. Amanda

    Moikka, Kiitos tarkkaavaisuudesta. Juuri päivitin reseptiä. 😊 t.Amanda

  5. Katri

    Moi. Tein jusr niitä mufinseja ja ihmetelin reseptissa 0,75 tl tumma kaakaota. Siinä varmasti pitäisi olla dl eikä tl? 😊 Laitoin ruokalusikallisen ja hyviä tulivat👌

  6. Amanda

    Moikka, Oli valitettavasti tullut kirjoitusvirhe joka nyt korjattu. Kiitos huomaavaisuudesta. ❤ -Amanda

  7. Susanna

    Hei! Tuoko kreemijauhe jämäkkyyttä kuorrutteeseen? Kokeilin ilman tätä ja kaipaisin enemmän tönkömpää kuorrutetta. Entä onko antaa vinkkejä, miten kuorrutteeseen saisin jotain makua, esim raikkautta?

  8. Amanda

    Kiitos viestistä. 🙂 Kreemijauhe on reseptissä juurikin tuomassa jämäkkyyttä kuorrutuksen rakenteeseen. Kuorrutetta voi maustaa monilla eri tavoilla, esimerkiksi marjajauheilla, sitruunalla, appelsiinilla, suklaalla ym. Vain mielikuvitus on rajana. Mukavia leivontahetkiä! t.Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *