Valikko Sulje

Rukiinen kantarelli-juustopiiras

Kaupallinen yhteistyö: Créme Bonjour Suomi

Pääsin vihdoin ja viimein viikonloppuna sienimetsälle ja löysin kuin löysinkin näitä metsien kultakimpaleita – kantarelleja. Tässä kantarellipiiraassa on ihana rukiinen pohja ja juustoinen täyte. Crème Bonjour Kantarelli tuorejuusto tuo täytteeseen pehmeää täyteläisyyttä. Tämä piiras on täydellistä nautittuna teekupposen ääressä. Piiraasta riittää herkuteltavaa n. 10 palaa.

Rukiinen kantarelli-juustopiiras

Pohja:
1,5dl ruisjauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1dl punaleima emmentalia
0,25dl Flora Culinessea
1dl vettä

1rkl Flora Culinessea vuoan voiteluun

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 175 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään jauhot, suola ja emmental.
  3. Lisää joukkoon Flora Culinesse ja sekoita.
  4. Lisää lopuksi sekaan vielä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Painele taikina voidellun piiraspohjan (halkaisija n. 20cm) pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  6. Laita piiraspohja jääkaappiin odottamaan uunin lämpenemisen ajaksi.
  7. Pistele piiraspohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraspohjaa 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.

Vinkki: Painele piiraan reunoille ja keskelle foliota, niin pohjan reunat eivät laske paistuessa alas.

Täyte:
1l kantarelleja
n. 150g purjoa
2rkl Flora Culinessea paistamiseen
0,5tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
1,5dl punaleimaemmentalia
2rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

1prk (200g) Crème Bonjour Kantarelli tuorejuustoa
2,5dl Flora Ruoka 4%
1 iso kananmuna

Valmista täyte pohjan esipaistuessa.

  1. Putsaa ja pilko kantarellit.
  2. Pese ja pilko purjo hienoksi.
  3. Lisää paistinpannulle Flora Culinessea ja kuullolta purjo siinä.
  4. Lisää purjon sekaan kantarellit ja paista niitä kunnes nesteet ovat haihtuneet.
  5. Mausta sienimuhennos pippurilla ja suolalla.
  6. Kaada sienimuhennos esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaisesti.
  7. Lisää sienien päälle emmentalraaste ja hienonnettu persilja tasaisesti.
  8. Sekoita keskenään ruokakerma, tuorejuusto ja kananmuna. Kaada seos piiraan päälle tasaisesti.
  9. Paista piirasta uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes pinta on tasaisesti kullan ruskea.
  10. Anna piiraan jäähtyä hetki ja nauti esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.