Valikko Sulje

Hurmaava suklaajuustokakku

Tämä hurmaava suklaajuustokakku syntyi kuopukseni 5-vuotissyntymäpäiville. Synttäreitä on itseasiassa juhlittu jo kahdessa osassa sukulaisten kesken. <3

Poikani toiveena oli valkosuklaata, suklaata ja muroja. Ajattelin ensin, että huh – onpas tuhti kokonaisuus, mutta ilokseni voin  todeta olleeni täysin väärässä. Kakku ei ole yhtään äklömakea tai liian suklainen, vaan pehmeän samettinen ja sopivan täyteläinen – kuin unelman pehmeää suklaavanukasta. Tätä kakkua pystyy helposti santsaamaan toisenkin palan. Kahvin kanssa kakku maistuu erityisen hyvältä, mutta näytti se mehunkin kera uppoavan nopeasti. 🙂

Riisimururopohja on rapea ja antaa kivaa suuntuntumaa. Valuva suklaaganache viimeistelee kokonaisuuden. Kakun koristelu on helppoa lempisuklailla ja marjoilla. Kakun leikkuupinnassa paljastuu ihana ja yllätyksellinen tummasuklaasydän.

Toivottavasti sinäkin tykkäät. <3

Hurmaava suklaajuustokakku

Esivalmistelut:

  1. Vuoraa 22-24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.
  2. Ota esiin myös toinen irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 16-18cm ja vuoraa sen reunat valmiiksi reunakalvolla. Et tarvitse vuoan pohjaa.

Pohja:
100g (n. 7dl) riisimuroja
150g maitosuklaata (Brunberg)
15g voita

  1. Mittaa mikron kestävään kulhoon maitosuklaa ja sulata sitä aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes se on kokonaan sulanut.
  2. Lisää sulaneen suklaan joukkoon 15g voita ja sekoittele tasaiseksi, niin että voi sulaa.
  3. Mittaa kulhoon riisimurot ja kaada suklaa niiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
  4. Painele 3/4 massasta irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin.
  5. Levitä loput riisimurosuklaasta leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Siitä tulee koristeita myöhemmin kakun päälle.

Tummasuklaatäyte:
145g tummasuklaata (Panda)
0,5dl kermaa

2dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 liivatetta
1rkl vettä

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa mikron kestävään astiaan tummasuklaa, sekä 0,5dl kermaa. Sulata suklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa 2dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
  5. Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut tummasuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet siihen.
  7. Lisää liivateneste ohuena nauhana tummasuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  8. Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
  9. Nosta vuoka jääkaapista ja aseta pienempi irtopohjavuoka kovettuneet pohjan päälle keskelle kakkua.
  10. Kaada tummasuklaatäyte pieneen vuokaan kakun keskelle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät. Tasoita pinta lusikkaa apuna käyttäen.
  11. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi ennen valkosuklaatäytteen tekemistä.

Valkosuklaatäyte:
250g valkosuklaata (Panda)
1dl kermaa

4dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2rkl vettä

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 1dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa 4dl vispikermaa löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
  5. Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet siihen.
  7. Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  8. Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
  9. Nosta vuoka pois jääkaapista. Poista pienempi irtopohjavuoka, sekä reunakalvo tummasuklaatäytteen ympäriltä.
  10. Kaada valkosuklaatäyte tummasuklaasydämen päälle tasaisesti ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät. Tasoita kakun pinta palettiveitsellä.
  11. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli/8 tunniksi.

Suklaaganache:
145g tummasuklaata (Panda)
1-1,25dl kermaa
nokare voita

Koristeet:
Suklaariisimuroa
Suklaata
Marjoja

  1. Mittaa mikron kestävään kulhoon tummasuklaa, sekä 1dl kermaa. Vinkki: Voit lisätä sulatuksen jälkeen vielä hieman kermaa, jos koostumus on liian jämäkkä.
  2. Kuumenna seosta mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.
  3. Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää joukkoon pieni nokare (n. 1tl) voita ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna ganachen jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sitä hyytyneen kakun päälle.
  5. Nosta hyytynyt kakku jääkaapista ja poista sen ympäriltä vuoka, sekä reunakalvo.
  6. Siirrä kakku tarjoilualustalle isoa lastaa apuna käyttäen tai liu`uttamalla.
  7. Kaada suklaaganachea vähän kerrallaan kakun päälle lähelle reunaa ja sivele reunoille päin lusikkaa apuna käyttäen, niin että se valuu hieman reunoja pitkin alas.
  8. Valuta kakun reunat ensin ympäri ja lisää lopuksi ganachea myös kakun keskelle ja tasoita pinta palettiveitsellä.
  9. Nosta kakku hyytymään hetkeksi jääkaappiin, niin että suklaaganache kovettuu.
  10. Leikkaa kovettunut riisimurolevy paloiksi koristelua varten.
  11. Koristele kakku suklaariisimurolla, mieleisilläsi suklaakarkeilla ja marjoilla.
  12. Nauti. <3
Leikatessa esiin tulee ihana suklaasydän. <3

Vielä yhdet juhlat juhlitaan parin kaverin kesken, mutta sinne on toivottu haamukakkua. Joten jotain haamumaista tulossa… 😉

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

4 Comments

  1. Amanda

    Hei, Ihan tavallista irtopohjavuokaa. Korkeus taitaa olla n. 6-7 cm. 🙂 t.Amanda

  2. Amanda

    Hei, Kyllä uskon että pakastus onnistuu ilman suklaavalumaa. Sen laittaisin vasta sulatuksen jälkeen. 🙂 Yt. Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *