Tämä hurmaava suklaajuustokakku syntyi kuopukseni 5-vuotissyntymäpäiville. Synttäreitä on itseasiassa juhlittu jo kahdessa osassa sukulaisten kesken. <3
Poikani toiveena oli valkosuklaata, suklaata ja muroja. Ajattelin ensin, että huh – onpas tuhti kokonaisuus, mutta ilokseni voin todeta olleeni täysin väärässä. Kakku ei ole yhtään äklömakea tai liian suklainen, vaan pehmeän samettinen ja sopivan täyteläinen – kuin unelman pehmeää suklaavanukasta. Tätä kakkua pystyy helposti santsaamaan toisenkin palan. Kahvin kanssa kakku maistuu erityisen hyvältä, mutta näytti se mehunkin kera uppoavan nopeasti. 🙂
Riisimururopohja on rapea ja antaa kivaa suuntuntumaa. Valuva suklaaganache viimeistelee kokonaisuuden. Kakun koristelu on helppoa lempisuklailla ja marjoilla. Kakun leikkuupinnassa paljastuu ihana ja yllätyksellinen tummasuklaasydän.
Toivottavasti sinäkin tykkäät. <3
Hurmaava suklaajuustokakku
Esivalmistelut:
- Vuoraa 22-24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.
- Ota esiin myös toinen irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 16-18cm ja vuoraa sen reunat valmiiksi reunakalvolla. Et tarvitse vuoan pohjaa.
Pohja:
100g (n. 7dl) riisimuroja
150g maitosuklaata (Brunberg)
15g voita
- Mittaa mikron kestävään kulhoon maitosuklaa ja sulata sitä aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes se on kokonaan sulanut.
- Lisää sulaneen suklaan joukkoon 15g voita ja sekoittele tasaiseksi, niin että voi sulaa.
- Mittaa kulhoon riisimurot ja kaada suklaa niiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
- Painele 3/4 massasta irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin.
- Levitä loput riisimurosuklaasta leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Siitä tulee koristeita myöhemmin kakun päälle.
Tummasuklaatäyte:
145g tummasuklaata (Panda)
0,5dl kermaa
2dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 liivatetta
1rkl vettä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa mikron kestävään astiaan tummasuklaa, sekä 0,5dl kermaa. Sulata suklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa 2dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
- Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut tummasuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet siihen.
- Lisää liivateneste ohuena nauhana tummasuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
- Nosta vuoka jääkaapista ja aseta pienempi irtopohjavuoka kovettuneet pohjan päälle keskelle kakkua.
- Kaada tummasuklaatäyte pieneen vuokaan kakun keskelle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät. Tasoita pinta lusikkaa apuna käyttäen.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi ennen valkosuklaatäytteen tekemistä.
Valkosuklaatäyte:
250g valkosuklaata (Panda)
1dl kermaa
4dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2rkl vettä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 1dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa 4dl vispikermaa löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
- Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä pieni määrä vettä kuumaksi ja lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet siihen.
- Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
- Nosta vuoka pois jääkaapista. Poista pienempi irtopohjavuoka, sekä reunakalvo tummasuklaatäytteen ympäriltä.
- Kaada valkosuklaatäyte tummasuklaasydämen päälle tasaisesti ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät. Tasoita kakun pinta palettiveitsellä.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli/8 tunniksi.
Suklaaganache:
145g tummasuklaata (Panda)
1-1,25dl kermaa
nokare voita
Koristeet:
Suklaariisimuroa
Suklaata
Marjoja
- Mittaa mikron kestävään kulhoon tummasuklaa, sekä 1dl kermaa. Vinkki: Voit lisätä sulatuksen jälkeen vielä hieman kermaa, jos koostumus on liian jämäkkä.
- Kuumenna seosta mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.
- Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää joukkoon pieni nokare (n. 1tl) voita ja sekoita tasaiseksi.
- Anna ganachen jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sitä hyytyneen kakun päälle.
- Nosta hyytynyt kakku jääkaapista ja poista sen ympäriltä vuoka, sekä reunakalvo.
- Siirrä kakku tarjoilualustalle isoa lastaa apuna käyttäen tai liu`uttamalla.
- Kaada suklaaganachea vähän kerrallaan kakun päälle lähelle reunaa ja sivele reunoille päin lusikkaa apuna käyttäen, niin että se valuu hieman reunoja pitkin alas.
- Valuta kakun reunat ensin ympäri ja lisää lopuksi ganachea myös kakun keskelle ja tasoita pinta palettiveitsellä.
- Nosta kakku hyytymään hetkeksi jääkaappiin, niin että suklaaganache kovettuu.
- Leikkaa kovettunut riisimurolevy paloiksi koristelua varten.
- Koristele kakku suklaariisimurolla, mieleisilläsi suklaakarkeilla ja marjoilla.
- Nauti. <3
Vielä yhdet juhlat juhlitaan parin kaverin kesken, mutta sinne on toivottu haamukakkua. Joten jotain haamumaista tulossa… 😉
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂
Hei, kuinka korkeaa irtopohjavuokaa tässä on käytetty?
Hei, Ihan tavallista irtopohjavuokaa. Korkeus taitaa olla n. 6-7 cm. 🙂 t.Amanda
Moi, onko kakku mahdollista pakastaa?
Hei, Kyllä uskon että pakastus onnistuu ilman suklaavalumaa. Sen laittaisin vasta sulatuksen jälkeen. 🙂 Yt. Amanda