Kirpeän puolukan ja makea kinuskin liitto ei selittelyjä kaipaa. Siihen kun ynnää pehmeän pullan, niin syysherkku on taattu. <3
Puolukka-suolakinuskiboston (n. 12 palaa)
Taikina:
2,5dl maitoa
1dl sokeria
2tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1pss kuivahiivaa
0,5tl suolaa
n. 7-8dl vehnäjauhoja
75g voita
- Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
- Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola sekä kananmuna ja sekoita.
- Sekoita kuivahiiva 4dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen.
- Ala lisäämään jauhoja pikku hiljaa samalla alustaen.
- Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
- Lisää pehmeä voi vaivaamisen loppupuolella.
- Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätetään se kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 60min).
Täyte:
200g tuorejuustoa
1dl fariinisokeria
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria
2,5dl puolukoita
- Notkista tuorejuusto.
- Lisää sekaan fariinisokeri, kaneli sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Jätä täyte sivuun odottamaan.
Pullien muotoilu ja voitelu:
1 kananmuna
- Kun pullataikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi.
- Levitä tuorejuustotäyte levyn päälle tasaisesti ja ripottele päälle puolukat.
- Kääri levy tiukalle rullalle pitkästä sivusta alkaen.
- Jaa rulla n. 14 osaan.
- Nosta pullat leivinpaperilla vuorattuun 26cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leikkauspuoli ylöspäin. Voit hieman muotoilla vielä niitä pyöreämmiksi.
- Jätä boston kohoamaan leivinliinan alle lämpimään paikkaan vähintään 30 minuutiksi ja lämmitä sillä välin uuni kiertoilmalla 180 asteeseen.
- Riko kananmuna ja voitele boston kauttaaltaan ennen paistoa.
- Paista bostonia n. 25 minuuttia, kunnes se on kauniin kullan ruskea ja kypsä myös keskeltä.
- Anna bostonin jäähtyä paiston jälkeen vuoassa leivinliinan alla ennen kuin irroitat sen vuoasta.
Suolakinuskikastike:
1,5dl fariinisokeria
50g voita
1dl kermaa
1tl suolaa
3dl tomusokeria
- Mittaa kattilaan fariinisokeri, voi ja kerma.
- Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
- Mausta suolalla.
- Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
- Anna kinuskin jäähtyä hetki, jonka jälkeen kaada sitä bostonin päälle lusikkaa apuna käyttäen.
- Nauti. <3
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂