Valikko Sulje

Puolukka-suolakinuskiboston

 

Kirpeän puolukan ja makea kinuskin liitto ei selittelyjä kaipaa. Siihen kun ynnää pehmeän pullan, niin syysherkku on taattu. <3

Puolukka-suolakinuskiboston (n. 12 palaa)

Taikina:
2,5dl maitoa
1dl sokeria
2tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1pss kuivahiivaa
0,5tl suolaa
n. 7-8dl vehnäjauhoja
75g voita

  1. Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
  2. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola sekä kananmuna ja sekoita.
  3. Sekoita kuivahiiva 4dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen.
  4. Ala lisäämään jauhoja pikku hiljaa samalla alustaen.
  5. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
  6. Lisää pehmeä voi vaivaamisen loppupuolella.
  7. Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätetään se kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 60min).

Täyte:
200g tuorejuustoa
1dl fariinisokeria
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria

2,5dl puolukoita

  1. Notkista tuorejuusto.
  2. Lisää sekaan fariinisokeri, kaneli sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jätä täyte sivuun odottamaan.

Pullien muotoilu ja voitelu:
1 kananmuna

  1. Kun pullataikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi.
  3. Levitä tuorejuustotäyte levyn päälle tasaisesti ja ripottele päälle puolukat.
  4. Kääri levy tiukalle rullalle pitkästä sivusta alkaen.
  5. Jaa rulla n. 14 osaan.
  6. Nosta pullat leivinpaperilla vuorattuun 26cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leikkauspuoli ylöspäin. Voit hieman muotoilla vielä niitä pyöreämmiksi.
  7. Jätä boston kohoamaan leivinliinan alle lämpimään paikkaan vähintään 30 minuutiksi ja lämmitä sillä välin uuni kiertoilmalla 180 asteeseen.
  8. Riko kananmuna ja voitele boston kauttaaltaan ennen paistoa.
  9. Paista bostonia n. 25 minuuttia, kunnes se on kauniin kullan ruskea ja kypsä myös keskeltä.
  10. Anna bostonin jäähtyä paiston jälkeen vuoassa leivinliinan alla ennen kuin irroitat sen vuoasta.

Suolakinuskikastike:
1,5dl fariinisokeria
50g voita
1dl kermaa
1tl suolaa
3dl tomusokeria

  1. Mittaa kattilaan fariinisokeri, voi ja kerma.
  2. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
  3. Mausta suolalla.
  4. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Anna kinuskin jäähtyä hetki, jonka jälkeen kaada sitä bostonin päälle lusikkaa apuna käyttäen.
  6. Nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.