Valikko Sulje

Laskiaspullat kinuskikermalla

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi

Laskiaispullat ovat yksi omista vuoden kohokohdistani leivonnan suhteen. Olen rakastanut näitä pullia niin kauan kuin muistan! <3
Pehmeä pulla, kermaa ja hilloa, tottakai! Se taitaakin olla ainainen kysymys, hillolla vai mantelimassalla? Minulle vastaus on ollut aina selvä, eikä se taida tulla muuttumaan.

Kinuskikerma on ihana pieni lisä laskiaispulliin, sillä kinuskia en pysty myöskään vastustamaan. Vadelma ja kinuski yhdessä ovat klassinen ja herkullinen kombo. Kinuskikerma on erittäin helppo ja nopea valmistaa Floran täyteläisellä kuohulla ja mikä parasta, vaahdosta tulee kestävä ja helposti pursotettava. Flora & Voi sopii mainiosti pullataikinaan rasvaisuutta ja makua antamaan.

Laskiaispullat kinuskikermalla (n. 20 kpl)

Kinuskikerma:
5dl (2prk) Flora täyteläinen kuohu
4dl fariinisokeria

  1. Kaada kattilaan 2prk Flora kuohua, sekä mittaa sinne myös fariinisokeri.
  2. Nosta kattila hellalle ja ala kuumentamaan kinuskia hiljalleen sekoitellen.
  3. Sekoita kinuskia, kunnes se kiehahtaa ja nosta sitten kinuski pois hellalta.
  4. Anna kinuskin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta se sitten jääkaappiin.
  5. Kinuskin täytyy antaa jäähtyä kunnolla kylmäksi, jotta se vaahtoutuu hyvin.
  6. Kun kinuski on jääkaappikylmää, vaahdota se kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
  7. Laita kinuskikerma pursotinpussiin.

Vinkki: Voit keittää kinuskin jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Vadelmahillo (n. 2dl)
500g suomalaisia pakastevadelmia
2rkl vettä
2dl hillosokeria

  1. Laita kattilaan vadelmat, sekä vesi.
  2. Ala kuumentamaan seosta välillä sekoittaen.
  3. Kun marjat ovat sulaneet ja seos on kiehuvaa, lisää joukkoon hillosokeri ja sekoita hyvin.
  4. Anna hillon kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  5. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdyt hillo.

Vinkki: Voit käyttää myös valmista hilloa.

Pullataikina:
5dl maitoa
2dl sokeria
1rkl jauhettua kardemummaa
2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
n. 14 vehnäjauhoja
150g Flora & Voita

1 kakanmuna voiteluun
raesokeria

  1. Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
  2. Lisää joukkoon sokeri, sekä kardemumma ja sekoita.
  3. Sekoita kuivahiivat 5dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen vispilällä.
  4. Ala lisäämään jauhoja pikkuhiljaa samalla alustaen taikinaa.
  5. Lisää suola ja jatka vaivaamista. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
  6. Lisää pehmeä Flora & Voi vaivaamisen loppupuolella. Pullataikina on sopivaa, kun se juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista.
  7. Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätetään se kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 60min).
  8. Kun taikina on kohonnut, kumoa se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  9. Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan ja pyöritä jokaisesta palasta pyöreä pallo.
  10. Nosta pullat pellille liinan alle lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan vielä n. 30 minuutiksi.
  11. Kun pullat ovat kohonneet, riko kananmuna ja sivele jokainen pulla kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria.
  12. Paista pullia kiertoilmalla 200 asteessa n. 8-10 minuuttia.  Tarkkaile paistoa, sillä jokainen uuni on hieman erilainen.
  13. Pullat ovat valmiita, kun ne ovat kauniin kullanruskeita sekä päältä, että pohjasta.
  14. Jätä pullat jäähtymään liinan alle.

Laskiaispullien kasaaminen:

  1. Leikkaa jokaisesta pullasta kansi pois.
  2. Pursota kinuskikermaa jokaisen pullan alaosan ympäri, niin että keskelle jää aukko hillolle.
  3. Laita keskelle hilloa n. 1tl jokaiseen pullaan.
  4. Nosta kansi päälle.
  5. Ripottele halutessasi pintaan vielä tomusokeria.
  6. Nauti. <3




Rakkaudella, Amanda

ps. Jaa kuvasi Instagramissa #amandaleipoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *