Valikko Sulje

Luumu-kanelijuustokakku

Perheemme jouluperinteisiin kuuluu äitini tekemä ihana luumukiisseli ja kermavaahto. Halusin kehitellä kakun tämän makumaailman ympärille ja niin syntyi tämä jouluinen luumu-kanelijuustokakku. Täyteläisen luumuinen, mausteinen ja silti raikas. Aivan täydellinen kokonaisuus minun makuuni.

Luumu-kanelijuustokakku

Pohja:
200g piparkakkuja
75g voita

Murskaa piparkakut ja sulata voi. Lisää sula voi piparimurun sekaan ja sekoita. Painele muru 22-24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteet teon ajaksi.

Täyte:
4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
200g rahkaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1prk luumumarmeladia
0,5dl kuumaa kahvia
7 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä odottamaan. Notkista tuorejuusto, jonka jälkeen lisää sekaan rahka sekä sokerit. Lisää vielä kaneli, sekä luumumarmeladi ja sekoita seos tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuuman kahvin joukkoon. Lisää kahvi tuorejuusto-rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä tuorejuusto-rahkaseos, sekä kermavaahto toisiinsa käännellen nuolijalla. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja tasoita lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristeluun:
Vispikermaa
Viikunoita
Luumuja
Tuoretta rosmariinia
Piparkakkumurua

Koristele jouluinen kakku kermapursotuksilla, hedelmillä, rosmariinilla ja piparimurulla.

Vinkki: Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta kakku lähtee paremmin irti vuoasta. Myös vuoan reunat kannattaa suojata reunakalvolla tai voitelemalla ja tomusokerilla, jotta reunasta tulee kauniin tasainen.

Maidoton ja gluteeniton luumu-kanelikakku

Pohja:
200g gluteenittomia piparkakkuja
75g maidotonta margariinia (esim. Flora)

Murskaa piparkakut ja sulata margariini. Lisää sula margariini piparimurun sekaan ja sekoita. Painele muru 22-24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
5dl soijavispikermaa
1,5dl maustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1prk luumumarmeladia
0,5dl kuumaa kahvia
7 liivatetta

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja lisää sekaan jogurtti. Lisää täytteeseen vielä luumumarmeladi, sokeri sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuuman kahvin joukkoon. Lisää kahvi täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja tasoita lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristeluun:
Soijavispikermaa vaahtodettuna
Luumuja
Viikunoita
Tuoretta rosmariinia
Gluteenitonta piparimurua

Koristele jouluinen kakku soijavispipursotuksilla, hedelmillä, rosmariinilla ja piparimurulla.

Enää kaksi viikkoa jouluaattoon, ihanaa! ❤

Rakkaudella, Amanda

 

6 Comments

  1. Minttu

    Luumu on ihan “miun juttu” ja siksipä tuo herkku kuullostaa herrrkulliselta sekä näyttää ihanalta. Nyt vaan aloin pohtii jotta osaisinko/onnistuisinkoha tuon herrrkun teossa…….

  2. Amanda

    Varmasti onnistuu Minttu, nyt vaan rohkeasti leipomaan. 😊👍

  3. Liisa Vikström

    Sain sinulta kanelijuustokakun reseptin ja vielä kerroit miten teit laktoosittoman ja gluteiinittomaan version. Nyt piti tehdä kakku enkä löydä ohjepaperia mistään 😕
    Kertoisitko vielä muutosehdotukset. Kiitos jo etukäteen.

    Terv. Liisa

  4. Amanda

    Hei Liisa,
    Päivitin reseptiin nyt myös maidottoman ja gluteenittoman kakun ohjeen. 🙂
    Mukavia leivontahetkiä ja hyvää joulun odotusta!
    t.Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *