Appelsiinirahkakakku
Pohja:
150g Oreo-keksejä
50g voita
Täyte:
200g Valio appelsiinituorejuustoa
2prk Valio appelsiinirahkaa (Valio on lopettanut tämän valmistuksen, korvaa jollain muulla maulla esim. sitruuna tai mango)
0,75dl sokeria
1 appelsiinin kuoriraaste
2dl vispikermaa
1/2 appelsiinin hedelmäliha pilkottuna
6 liivatetta
0,25dl appelsiinin mehua
Koristeet:
1dl vispikermaa vaahdotettuna
2 Oreo-keksiä murskattuna
1/2 appelsiini leikattuna fileiksi
timjamia
1.Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.
2.Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
3.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4.Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka, sekä sokerit. Raasta joukkoon appelsiinin kuori.
5.Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja leikkaa appelsiini pieneksi. Jätä sivuun odottamaan.
6.Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuuman mehuuun. Lisää mehu ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen.
7. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma sekä appelsiinipalat ja kääntele tasaiseksi.
8.Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.
9.Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. 🧡
Rakkaudella, Amanda
ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.