Kirpeän ihanat punaherukat ovat nyt kypsiä. Ne ovat itseasiassa yksi omista lempi marjoistani ja yhdistettynä kinuskin kanssa kokonaisuus on vastustamaton. <3
Pehmeän pullan sisään kätkeytyy kinuskinen tuorejuustotäyte ja happamat punaherukat. Päälle kaadetaan vielä suolainen kinuskikastike, NAM!
Punaherukkapullat
Taikina:
5dl maitoa
2dl sokeria
1rkl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
n. 14-15dl vehnäjauhoja
150g voita
- Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
- Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, sekä kananmuna ja sekoita.
- Sekoita kuivahiivat 5dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen.
- Ala lisäämään jauhoja pikku hiljaa samalla alustaen.
- Lisää suola ja jatka vaivaamista. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
- Lisää pehmeä voi vaivaamisen loppupuolella.
- Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätetään se kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 45-60min).
Täyte:
400g tuorejuustoa
2dl fariinisokeria
2tl kanelia
2tl vaniljasokeria
n. 400g punaherukoita
4rkl perunajauhoja
- Notkista tuorejuusto.
- Lisää sekaan fariinisokeri, kaneli sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään punaherukat ja perunajauhot.
- Jätä täytteet sivuun odottamaan.
Pullien muotoilu ja voitelu:
1 kananmuna
- Kun pullataikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kauli molemmat osat suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi.
- Jaa tuorejuustotäyte levyjen päälle tasaisesti ja levitä.
- Lisää vielä punaherukat.
- Kääri levyt tiukalle rullalle pitkästä sivusta.
- Jaa leikkaamalla molemmat rullat 14-16 osaan ja nosta leivinpaperille leikkauspuoli ylöspäin. Voit hieman muotoilla vielä rullia pyöreämmiksi.
- Jätä pullat kohoamaan leivinliinan alle 30 minuutiksi ja lämmitä sillä välin uuni kiertoilmalla 180 asteeseen tai tasalämmöllä 200 asteeseen.
- Kun pullat ovat kohonneet, riko kananmuna ja voitele pullat kauttaaltaan munalla.
- Paista pullia 20-25min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Suolakinuskikastike:
150g fariinisokeria
50g voita
1dl kermaa
0,5tl suolaa
- Mittaa kattilaan fariinisokeri, sekä voi.
- Lämmitä seosta kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää joukkoon kerma ja keitä kinuskia n. 3-5minuuttia. Kinuski muuttuu hieman paksummaksi.
- Lisää keittämisen loppuvaiheessa suola ja sekoita.
- Jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
- Lisää kinuskia pullien päälle oman makusi mukaan ja nauti. <3
Ihanaa viikonloppua!
Rakkaudella, Amanda