Valikko Sulje

Punaherukkapullat suolakinuskilla

Kirpeän ihanat punaherukat ovat nyt kypsiä. Ne ovat itseasiassa yksi omista lempi marjoistani ja yhdistettynä kinuskin kanssa kokonaisuus on vastustamaton. <3

Pehmeän pullan sisään kätkeytyy kinuskinen tuorejuustotäyte ja happamat punaherukat. Päälle kaadetaan vielä suolainen kinuskikastike, NAM!

Punaherukkapullat

Taikina:
5dl maitoa
2dl sokeria
1rkl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
n. 14-15dl vehnäjauhoja
150g voita

  1. Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi.
  2. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, sekä kananmuna ja sekoita.
  3. Sekoita kuivahiivat 5dl:n vehnäjauhoja, jonka jälkeen sekoita ne maitoseokseen.
  4. Ala lisäämään jauhoja pikku hiljaa samalla alustaen.
  5. Lisää suola ja jatka vaivaamista. Koneella taikinaa täytyy vaivata n. 15 minuuttia, käsin vielä pidempään.
  6. Lisää pehmeä voi vaivaamisen loppupuolella.
  7. Kun taikinaan on vaivattu hyvä sitko, jätetään se kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 45-60min).

Täyte:
400g tuorejuustoa
2dl fariinisokeria
2tl kanelia
2tl vaniljasokeria

n. 400g punaherukoita
4rkl perunajauhoja

  1. Notkista tuorejuusto.
  2. Lisää sekaan fariinisokeri, kaneli sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään punaherukat ja perunajauhot.
  4. Jätä täytteet sivuun odottamaan.

Pullien muotoilu ja voitelu:
1 kananmuna

  1. Kun pullataikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  2. Jaa taikina kahteen osaan.
  3. Kauli molemmat osat suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi.
  4. Jaa tuorejuustotäyte levyjen päälle tasaisesti ja levitä.
  5. Lisää vielä punaherukat.
  6. Kääri levyt tiukalle rullalle pitkästä sivusta.
  7. Jaa leikkaamalla molemmat rullat 14-16 osaan ja nosta leivinpaperille leikkauspuoli ylöspäin. Voit hieman muotoilla vielä rullia pyöreämmiksi.
  8. Jätä pullat kohoamaan leivinliinan alle 30 minuutiksi ja lämmitä sillä välin uuni kiertoilmalla 180 asteeseen tai tasalämmöllä 200 asteeseen.
  9. Kun pullat ovat kohonneet, riko kananmuna ja voitele pullat kauttaaltaan munalla.
  10. Paista pullia 20-25min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Suolakinuskikastike:
150g fariinisokeria
50g voita
1dl kermaa
0,5tl suolaa

  1. Mittaa kattilaan fariinisokeri, sekä voi.
  2. Lämmitä seosta kunnes sokeri on sulanut.
  3. Lisää joukkoon kerma ja keitä kinuskia n. 3-5minuuttia. Kinuski muuttuu hieman paksummaksi.
  4. Lisää keittämisen loppuvaiheessa suola ja sekoita.
  5. Jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
  6. Lisää kinuskia pullien päälle oman makusi mukaan ja nauti. <3

 

Ihanaa viikonloppua!

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.