Valikko Sulje

Kesän ihanimmat tuulihatut

Kaupallinen yhteistyö: Flora Suomi ja Crème Bonjour Suomi

Tuulihatut ovat ihania kesäherkkuja – kevyitä pieniä suupaloja. Ne sopivat tarjottavaksi erilaissa juhlissa tai vaikka piknikillä ystävien kanssa. Aina on hyvä syy hieman herkutella.

Tuulihattujen kuori jää ontoksi sisältä, jolloin ne on helppo täyttää haluamillaan täytteillä. Täytteessä on hyvä olla reilusti makua, sillä itse tuulihattu on maultaan mieto. Tuulihattujen täytteissä kannattaa kesällä käyttää tuoreita raaka-aineita.

Vaahdotettu Flora Kuohu yhdessä kotimaisten marjojen ja pienen hillonokareen kanssa on konstailematon ja suussa sulava yhdistelmä. Suolaisessa versiossa kylmäsavulohi, kevätsipuli, tilli ja mausteet kietoutuvat pehmeän täyteläisen Crème Bonjourin maustamattoman tuorejuuston lumoihin ja tuloksena on vastustamaton kesäherkku.

Tuulihattutaikinan tekeminen on yllättävän helppoa, kun seuraat ohjetta ja maltat paistaa kuoret kypsiksi saakka. Juokseva Flora Culinesse on helppo mitata taikinan joukkoon. Lähde rohkeasti kokeilemaan!

Kesän ihanimmat tuulihatut (n. 50 kpl)

3dl vettä
1dl Flora Culinessea
2,5dl vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja Flora Culinesse. Lämmitä seos kiehuvaksi.
  3. Mittaa jauhot ja lisää ne kiehuvaan nesteeseen yhdellä kertaa, samalla sekoittaen.
  4. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiiltävä pallo. Jatka vielä sekoittamista n. 1 minuutin ajan, jotta jauhot ehtivät vähän kypsyä ja taikinaan tulee kiiltoa.
  5. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada taikina toiseen kulhoon tai yleiskoneeseen.
  6. Vatkaa taikinaa pienellä teholla käsivatkaimella tai yleiskoneessa n. 5 minuutin ajan, jotta taikina hieman jäähtyy.
  7. Lisää kanamunat yksi kerrallaan taikinaan voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan vatkautua jokaisen kananmunan välissä niin, että taikina on kunnolla sekoittunut.
  8. Taikina on valmista, kun se on tasaista ja melko sitkeää. Vatkaimia nostettaessa taikina jää roikkumaan vatkaimista, mutta ei ole juoksevaa.
  9. Pursota leivinpaperille tuulihattuja kohtisuoraan alaspäin n. 2-3cm halkaisijaltaan olevia nokareita. Voit käyttää esim. tähtityllaa, niin saat tuulihattuihin kauniin muodon.
  10. Paista tuulihattuja uunin keskitason alapuolella n. 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston, sillä muuten tuulihatut voivat laskea.
  11. Nosta kypsät tuulihatut jäähtymään pöydälle.

 

Kuningatartuulihatut

2,5dl Flora Kuohu 38% täyteläistä
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl kuningatarhilloa
1-2dl mansikoita ja mustikoita

  1. Leikkaa tuulihatut puoliksi.
  2. Vaahdota Flora Kuohu jämäkäksi ja lisää joukkoon sokerit.
  3. Viipaloi mansikat.
  4. Laita jokaisen tuulihatun pohjalle n. 1 tl kuningatarhilloa, pursota päälle Flora Kuohua ja lisää marjat.
  5. Nosta hattu kanneksi.
  6. Nauti. <3

Kylmäsavulohituulihatut

200g Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl ranskankermaa
100g kylmäsavulohta
2rkl hienonnettua tilliä
1tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
1rkl sitruunan puristettua mehua
1 kevätsipuli

  1. Leikkaa tuulihatut puoliksi.
  2. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma.
  3. Hienonna lohi, sekä tilli pieneksi ja lisää joukkoon.
  4. Lisää mausteet, sekä sitruunan mehu ja sekoita.
  5. Hienonna kevätsipuli ja lisää se täytteen sekaan. Pilko myös varsi ja jätä se sivuun odottamaan.
  6. Pursota täytettä jokaisen tuulihatun pohjalle ja lisää päälle hienonnettua kevätsipulin vartta.
  7. Nosta hattu kanneksi.
  8. Nauti. <3

Ihania kesäisiä herkutteluhetkiä!

Rakkaudella, Amanda

ps. Merkkaa instagramissa #amandaleipoo, jos testaat reseptejäni, niin voin jakaa niitä tarinoissani. <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *