Pihallamme riittää edelleen ihanan kypsiä ja makean kirpeitä punaherukoita. Tein lounaan päälle jälkkäriksi nopean punaherukkahyveen eli toiselta nimeltään punaherukka-kaurapaistoksen ja maustoin sen ripauksella kardemummaa, NAM!
Tämä herkku maistuu koko perheelle. Lämpimän paistoksen päälle lisättiin vielä vaniljajäätelöä ja koko herkku katosi alta aikayksikön.
Punaherukkahyve (n. 4 annosta)
3dl kaurahiutaleita
1dl fariinisokeria
0,5-1tl jauhettua kardemummaa
80g voita
2dl punaherukoita
Vaniljajäätelöä tarjoiluun
- Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 200 asteeseen.
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri, sekä kardemumma.
- Sulata voi ja lisää kaurahiutaleiden joukkoon.
- Kaada puolet kaurahiutaleseoksesta uunin kestävään voideltuun vuokaan.
- Lisää kaurahiutaleiden päälle punaherukat tasaisesti.
- Lisää päälle loput kaurahiutaleseoksesta.
- Paista n. 10-12m minuuttia ja nauti lämpimänä jäätelön kanssa.
Helppoa ja hyvää!
Vinkki: Tämän herkun voisi hyvin tehdä myös esimerkiksi mustikoista, joita on nyt runsaasti metsissä. Maidottoman ja vegaanisen paistoksesta saat, kun korvaat voin maidottomalla margariinilla.
Ihania viimeisiä kesäpäiviä. 🙂
Rakaudella, Amanda
Hei, voiko tämän tehdä pakastemarjoista?
Hei, Voi hyvin tehdä myös pakastemarjoista. 😊 Nestettä irtoaa vähän enemmän, mutta ei haittaa. -Amanda