Valikko Sulje

Punaherukkahyve

Pihallamme riittää edelleen ihanan kypsiä ja makean kirpeitä punaherukoita. Tein lounaan päälle jälkkäriksi nopean punaherukkahyveen eli toiselta nimeltään punaherukka-kaurapaistoksen ja maustoin sen ripauksella kardemummaa, NAM!

Tämä herkku maistuu koko perheelle. Lämpimän paistoksen päälle lisättiin vielä vaniljajäätelöä ja koko herkku katosi alta aikayksikön.

Punaherukkahyve (n. 4 annosta)

3dl kaurahiutaleita
1dl fariinisokeria
0,5-1tl jauhettua kardemummaa
80g voita
2dl punaherukoita

Vaniljajäätelöä tarjoiluun

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 200 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri, sekä kardemumma.
  3. Sulata voi ja lisää kaurahiutaleiden joukkoon.
  4. Kaada puolet kaurahiutaleseoksesta uunin kestävään voideltuun vuokaan.
  5. Lisää kaurahiutaleiden päälle punaherukat tasaisesti.
  6. Lisää päälle loput kaurahiutaleseoksesta.
  7. Paista n. 10-12m minuuttia ja nauti lämpimänä jäätelön kanssa.

Helppoa ja hyvää!

Vinkki: Tämän herkun voisi hyvin tehdä myös esimerkiksi mustikoista, joita on nyt runsaasti metsissä. Maidottoman ja vegaanisen paistoksesta saat, kun korvaat voin maidottomalla margariinilla.

Ihania viimeisiä kesäpäiviä. 🙂

Rakaudella, Amanda

 

2 Comments

  1. Amanda

    Hei, Voi hyvin tehdä myös pakastemarjoista. 😊 Nestettä irtoaa vähän enemmän, mutta ei haittaa. -Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *