Valikko Sulje

Torttubagelit

Kaupallinen yhteistyö: Myllyn Paras

Myllyn Parhaan Joululeivonnan SM-kilpailu on nyt käynnissä. Olisitko sinä kenties seuraava SM-kultamitalisti ja vuoden 2024 Someleipuri? Voittajalle on nimittäin luvassa huikeat palkinnot: 1000€ lahjakortti ja palkallinen pesti Myllyn Parhaan leivontavaikuttajana eli Someleipurina. Voit osallistua kilpailuun 20.11.2023 saakka leipomalla kekseliään ja näyttävän itse suunnittelemasi joululeivonnaisen. Tarkemmat kilpailuohjeet löydät Myllyn Parhaan nettisivuilta.

Joululeivonta inspiroi ja sai minut tekemään Myllyn Parhaan Torttutaikinalevyistä torttubageleita. Eikö olekin aika herkkuja? Olisiko sinun mieleen enemmän suolainen kylmäsavulohibagel vai kenties makean lumoava luumubagel? Itse valitsen molemmat! Glögin kera nämä maistuvat niin pikkujouluissa, jouluaterian alkupaloina, iltapalana, välipalana tai vaikka brunssilla. <3

Kylmäsavulohibagel 10kpl:

5kpl Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
1/2 kananmuna
2rkl seesaminsiemeniä
150g ruohosipulituorejuustoa
muutama lehti pehtoorin salaattia
150g kylmäsavulohta
1tl sitruunapippuria
1 varsi kevätsipulia
muutama oksa tilliä

  1. Kauli sulaneita Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä hieman suuremmiksi. Leikkaa jokaisesta torttutaikinalevystä pyöreällä muotilla kaksi ympyrää. Leikkaa vielä ympyröiden keskeltä pieni ympyrä pois esimerkiksi tyllan avulla.
  2. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Paista bageleita n. 12 minuuttia kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa.
  3. Leikkaa jäähtyneet bagelit kahteen osaan. Levitä pohjalle reilusti tuorejuustoa, revi päälle salaattia, asettele kylmäsavulohi ja mausta sitruunapippurilla. Pilko päälle vielä kevätsipulia ja tilliä. Nosta lopuksi kansi päälle ja nauti. <3

Luumubagel 10kpl:

5kpl Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
1/2 kananmuna
300g luumumarmeladia
2dl kuohukermaa
1tl tomusokeria täytteeseen
1rkl tomusokeria bageleiden päälle

  1. Kauli sulaneita Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä hieman suuremmiksi. Leikkaa jokaisesta torttutaikinalevystä pyöreällä muotilla kaksi ympyrää. Leikkaa vielä ympyröiden keskeltä pieni ympyrä pois esimerkiksi tyllan avulla.
  2. Voitele pinta kananmunalla ja paista bageleita n. 12 minuuttia kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa.
  3. Leikkaa jäähtyneet bagelit kahteen osaan. Levitä bagelien pohjalle 1/3 luumumarmeladista.
  4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää sekaan loput marmeladista ja mausta halutessasi tomusokerilla. Pursota täyte luumumarmeladin päälle ja sulje lopuksi kansi. Ripottele päälle tomusokeria ja nauti. <3

#joululeivonnansm #joululeivonta #myllynparas #Someleipurit #torttubagel

Rakkaudella, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *