Valikko Sulje

Porkkana-ananaspalat

Pieni apuri mukana. <3

Mielestäni porkkanakakku kuuluu kahteen vuodenaikaan: syksyyn, sekä kevääseen. Porkkanakakku on makea herkku pääsiäiseksi ja tähän porkkanapiiraaseen lisäsin myös ananasta tuomaan mehevyyttä ja makua.

Alun perin idea ananaksen lisäämisestä porkkanapiiraaseen lähti mieheni äidin tekemästä piiraasta viime vuonna, joka oli todella herkullista! Sain reseptin häneltä ja toki muokkasin siitä oman versioni. Mielestäni porkkanakakussa tulee olla ainakin osittain tummaa sokeria, joka tuo syvyyttä ja hieman kinuskisuutta makuun. Onko tuo edes sana? 😀

Tämä piiras on todella helppo valmistaa ja on makiaa, niin kuin porkkanapiiraan kuuluukin. Kuorrutteeseen lisäsin hieman rahkaa tuomaan raikkautta, siitä tuli tosi kiva!

Porkkana-ananaspalat (pellillinen/24 palaa)

Pohja:
4 isoa kananmunaa
2dl sokeria
2dl fariinisokeria
5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
2tl kanelia
0,5tl suolaa
3dl rypsiöljyä
5dl porkkanaraastetta (n. 3 porkkanaa)
1prk ananasmurskaa

  1. Lämmitä uuni tasalämmöllä 200 asteeseen.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen öljyn kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste ja ananasmurska mehuineen taikinan sekaan ja sekoita vielä tasaiseksi.
  5. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin alaosassa n. 15-18 minuuttia. Tarkkaile paistoa. Porkkanakakkua ei kannata paistaa yhtään liikaa, jotta se pysyy mahdollisimman mehevänä.

Kuorrute:
150g voita
6dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl maustamatonta rahkaa

  1. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella/yleiskoneella.
  2. Lisää joukkoon kylmä tuorejuusto, sekä rahka ja vaahdota vielä hetki.
  3. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele oman maun mukaan esimerkiksi mantelilastuilla, nonparelleilla tai strösseleillä, suklaamunilla, sitruunan kuoriraasteella tai pähkinärouheella.
  4. Nauti. <3

Aurinkoista viikonloppua!

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

2 Comments

  1. Mia

    Alkuperäisissä ohjeissa ananas sekä pähkinät kuuluivatkin porkkanapiirakkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *