Valikko Sulje

Mansikkatorttu

Kesällä leivonnassa päärooliin kannattaa nostaa tuoreet marjat ja hedelmät – nam. Muutenkin mahdollisimman simppelit jutut ovat mielestäni parhaita varsinkin kesällä.

Tämä kesäinen mansikkatorttu on todellinen pikaleivonnainen ja vierasvara, jos leivot vaikka pakkaseen valmiiksi pari torttupohjaa odottelemaan yllätysvieraita. Ja vaikka et olisi leiponutkaan pohjaa valmiiksi, niin sen tekemisessä ei kauaa mene tai voit hyvin käyttää myös valmista pohjaa jos haluat oikaista. Kesällä kannattaa nauttia hetkestä!

Tähän torttuun sopii päälle niin mansikat, mustikat kuin erilaiset hedelmätkin, kuten nektariini. Kannattaa soveltaa oman maun mukaan.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Mansikkatorttu (n. 10hlö)

Pohja:
2 isoa kananmunaa
1,25dl sokeria

1dl vehnäjauhoja
0,25dl perunajauhoja
0,75tl leivinjauhetta

0,25dl rypsiöljyä

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 175 asteeseen. Voitele piiras- tai kakkuvuoka (halkaisija 26-28cm) ja leikkaa sen pohjan kokoinen leivinpaperi, jotta torttupohja lähtee vuoasta hyvin irti.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Tähän menee aikaa n. 10 minuuttia.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen siivilän läpi muna-sokerivaahtoon öljyn kanssa ja sekoita taikina tasaiseksi varovasti nuolijalla.
  4. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista pohjaa uunissa keskitason alapuolella n. 14-16 minuuttia, kunnes se on kypsä.
  6. Anna kypsän pohjan jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluastialle. Poista leivinpaperi.

Täyte:
2dl mansikkahilloa

2dl vispikermaa
200g maustamatonta rahkaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria

  1. Levitä mansikkahillo torttupohjan päälle.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, sekä sokerit. Levitä rahkakerma hillon päälle tasaisesti.

Päälle:
Mansikoita, pensasmustikoita, nektariinia, syötäviä kukkia, minttua tms. mitä sattuu löytymään.

  1. Pilko mansikat ja muut marjat/hedelmät ja asettele tortun päälle.
  2. Anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua ja nauti. <3

Rakkaudella, Amanda

ps. Seuraa minua myös Instagramissa @amandaleipoo ja käytä #amandaleipoo niin voin jakaa julkaisusi.

2 Comments

  1. Ella

    Kiva idea tuo leivinpaperin laittaminen torttuvuokan pohjalle. Nyt ei jää kiinni kuten monesti on käynyt hyvästä voitelusta huolimatta. Mukava kun muistutit tästä helposta ja maukkaasta herkusta vieraidenkin varalle.

  2. Amanda

    Kiitos kommentista ja hyvä, jos tämä niksi tulee käyttöön. 😊 Itselläkin jäänyt turhan usein pohja kiinni vuokaan ja harmittavaa kun se repeää. terkuin, Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *